Biscuiti cu vanilie

de papabundetot in Prajituri, 14 Iun 2013 | 3383 vizualizari

 

Nu am facut niciodata biscuiti de casa ,nu stiu de ce…poate din cauza ca sunt eu prea indragostita de briose si de alte reteta colorate care pe mine ma atrag mai mult,dar in acest weekend am zis sa incerc si eu sa vad ce imi iese si….surpriza….abia am reusit sa mai prind cativa biscuiti pentru poza asa de buni au fost si iubi al meu i-a papat cu o viteza uimitoare aproape pe toti )…ceea ce evident m-a bucurat si m-a incurajat sa mai incerc si alte retete de biscuiti in viitor.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 1 ou
  • 200 gr unt la temperatura camerei
  • 300 gr faina
  • 150-200 gr zahar
  • esenta de vanilie
  • colorant pentru partea roz dar nu e obligatoriu,
  • puteti folosi cacao daca doriti ceva mai natural sau zeama de sfecla
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu vanilie:

Am amestecat untul cu zaharul pana s-au omogenizat,am adaugat oul,faina treptat si am amestecat,apoi am rasturnat aluatul pe masa unde l-am framantat ff putin. Am format o bila pe care am pus-o intr-o folie alimentara…evident de la FINO si apoi am dat aluatul la frigider pentru 30 minute sa se intareasca.

Dupa acest timp,am scos aluatul din frigider si l-am impartit in 2 parti egale,la una din parti am adaugat putin colorant rosu,am asezat bilutele de aluat (una galbena si una rosie) in folie si le-am mai dat la frigider inca 25-30 minute.

Am scos aluatul,ambele bilute le-am intins pe rand cu sucitorul pana au capatat o forma ovala,eu am intins-o pe cea galbena si apoi pentru ca nu mai aveam loc pe masa,am intins-o pe cea rosie deasupra ei ,apoi am rulat (ca pe o rulada) si am mai dat la congelator cam 10 minute,am taiat apoi aluatul in felii subtiri si le-am dat la copt intr-o tava de fursecuri (adica deloc adanca) tapetata cu hartie de copt FINO.Le-am lasat la cuptor cam 10-15 minute ,pana cand partea de jos s-a rumenit putin.Simplu,gustos si de efect.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Biscuiti marmorati