Biscuiti fragezi sau ciucalai

de Rocsi in Prajituri, 13 Oct 2012 | 25238 vizualizari

 

Acestia sunt biscuitii cu care am copilarit.Ne placeau asa mult, iar mama ii pregatea des si in cantitati foarte mari pentru ca se pastrau mult timp.Vii recomand pentru ca sunt foarte buni iar daca aveti si forma necesara trebuie neaparat sa ii faceti.Daca nu, puteti intinde foi subtiri si decupati cu formele de fursecuri.

 

INGREDIENTE

  • 1 borcan 800 gr cu untura
  • 10 linguri iaurt
  • 5 linguri zahar
  • 1 praf de copt
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
  • faina cat cuprinde
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti fragezi sau ciucalai:

Intr-un bol amestecam cu un tel, untura, iaurtul si zaharul.
Adaugam coaja rasa de lamaie, praful de copt si zaharul pudra cu pastaile de vanilie.
La sfarsit punem faina pana aluatul devine usor de modelat, cam ca o plastelina si nelipicios.
Montam forma de biscuiti  la masina de tocat.
Rupem bucatele de aluat, punem in masina si invartim de manivela.
Prin forma prin care ies biscuitii ii taiem cu cutitul cat dorim de lungi.
Ii asezam in tava unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt

Dam tava in cuptorul incins doar cat sa se rumnenasca si sa se usuce foarte putin.

Din aceasta cantitate mi-au iesit 2 tavi mari si inca una pe un sfert.
Ii lasam doar putin sa se racoreaca, apoi ii tavalim prin zahar pudra.
Sa aveti pofta cand ii savurati!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Biscuiti fragezi sau ciucalai 182119
retete culinare - Biscuiti fragezi sau ciucalai 182120
retete culinare - Biscuiti fragezi sau ciucalai 182121

COMENTARII (72)

Rocsi 1

18.11.2012, 14:44

Andreea

gamerx 1

03.02.2014, 19:03

multumesc pentru reteta!

Rocsi 1

03.02.2014, 19:33

Cu placere Gamerx

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S