Biscuiti bicolori cu bombonele

de Rahela Velicu in Prajituri, 28 Dec 2016 | 4064 vizualizari

 

Fragezi, aromati si foarte frumosi! 
Bunatati pentru colindatori

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 125 g unt moale
  • 250 g faina
  • esenta de porocale si esenta de vanilie
  • 3 linguri de zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 linguri de cacao
  • bombonele de decor
Portii: 20
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti bicolori cu bombonele:

Mai intai mixam untul moale cu zaharul, adaugam oul si mai mixam sa se incorporeze bine. Adaugam faina si praful de copt si framantam un aluat moale, dar nelipicios. Daca mai este nevoie mai adaugam un praf de faina ca aluatul sa fie nelipicios.

Impartim coca in 2 parti egale. Intr-una dintre parti adaugam cacao si framantam pana se omogenizeaza si esenta de vanilie, iar in cealalta parte adaugam esenta de portocale.

Rupem jumatate din fiecare parte si intindem foi cat mai subtiri pentru ca la cuptor vor creste. Suprapunem o foaie alba peste una maro si rulam. Dam ruloul prin bombonele, fiti fara grija caci bombonelele nu se topesc la cuptor si taiem felii subtiri pe care le punem in tava tapetata cu hartie de copt. Ies aprox. 40 de fursecuri, dar numarul lor poate varia in functie de cat de groase se taie fursecurile.

Le dam la cuptorul peincalzit pentru 8-10 minute maxim.

Nu le lasam mai mult de 10 min ca se intaresc dupa ce se racesc.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Puteti folosi in locul bombonelelor zahar pudra la final

2

Culorile le alegeti voi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti bicolori cu bombonele" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

4 pere

100 gr brânză gorgonzola DOP

30 gr miere

Miez de nucă

Câteva fire de... citeste mai mult

Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Biscuiti fragezi cu menta si glazura de ciocolata neagra