Desert biscuiti cu fulgi de ovaz

de katty in Dulciuri, 4 Iun 2020 | 2194 vizualizari

 

Imi plac tare mult biscuitii cu fulgi de ovaz, de fapt fulgii de ovaz sub orice forma.
Astazi am fazut niste biscuiti cu zahar brun aromati cu vanilie si coaja rasa de portocala.

 

INGREDIENTE

  • 120 gr unt 82%
  • 150 gr zahar brun
  • 30 gr faina
  • esenta de vanilie
  • coaja rasa de portocala
  • un praf de sare
  • 1 ou
  • 170 gr fulgi de ovaz
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert biscuiti cu fulgi de ovaz:

Punem untul cu zaharul la foc intr-o craticioara. Amestecam continuu pana obtinem consistenta unei paste groase.

Dam jos de pe foc, incorporam faina, sarea, esenta de vanilie si coaja de portocale. Lasam dsa se racoreasca 10 minute, apoi adaugam oul si fulgii de ovaz. Omogenizam bine compozitia.

Cu ajutorul linguritei punem mici gramajoare din compozitie intr-o tava pe hartie de copt.

Cu dosul linguritei presam si dam forma rotunda biscuitului. Introducam tava la cuptorul preincalzit pentru 8-10 minute pana incep sa se rumeneasca usor pe margine.

Ii lasam sa se racoreasca in tava, apoi ii scoatem.

TIPS-URI

1

compozitia obtinuta va fi destul de subtire, daca vreti puteti sa o tineti 10 minute la frigider pentru a forma mai usor biscuitii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert biscuiti cu fulgi de ovaz" nu uita sa-i faci un review.
 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu crema de vanilie, ciocolata si jeleu de visine