Black Forest Cheesecake

de Criss in Prajituri, 29 Iul 2014 | 6205 vizualizari

 

Cheesecake-ul fara coacere este un desert perfect mai ales vara cand fugim de cuptor.
De aceasta data l-am facut cu visine si ciocolata. O combinatie foarte reusita zic eu. Dar la fel a zis si Alex, care n-a mai avut rabdare si m-a pus sa-l tai, desi ar mai fi trebuit sa stea vreo doua ore in frigider. :D

 

INGREDIENTE

  • Crusta:
  • -300 g biscuiti
  • -100 g zahar pudra
  • -150 g unt
  • -esenta de migdale
  • Ganache de ciocolata:
  • -100 g ciocolata neagra
  • -100 ml frisca lichida
  • Crema de branza:
  • -300 g branza de vaci cremoasa
  • -200 g smantana 25% grasime
  • -350 ml frisca Meggle
  • -220 g zahar pudra
  • -2 pliculete zahar vanilat
  • -1 pliculet gelatina hidratata in putin lapte
  • Jeleu de visine:
  • -500 g visine
  • -1 budinca vanilie
  • -160 g zahar
  • -300 ml apa
  • Glazura:
  • -100 g ciocolata neagra
  • -100 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Black Forest Cheesecake:

Biscuitii se zdrobesc (eu i-am dat prin masina de tocat carne si nu s-au facut foarte fini, dar dupa parerea mea, astfel blatul iese perfect. Asadar se amesteca biscuitii macinati cu zahar pudra si unt topit. Pe o tava se pune inelul detasabil al unei forme de tort. Se pune amestecul de biscuiti si se taseaza bine cu o lingura pana devine un blat compact. Se pune tava in frigider pana cand se prepara crema.

Ciocolata se rupe bucatele, se pune intr-un vas pe baie de aburi impreuna cu frisca lichida. Cand ciocolata s-a topit, se amesteca pana devine o crema omogena, apoi se toarna peste crusta de biscuiti. Se pune tava in frigider 30 minute pana se intareste ciocolata.

Branza se lasa la scurs daca e apoasa. Se amesteca cu zaharul pudra si zaharul vanilat, se adauga smantana si se bate cu mixerul pana devine cremoasa. Separat se bate frisca, apoi se amesteca cu crema de branza. Se toarna si gelatina dizolvata, calduta dar atentie, nu trebuie sa ajunga la punctul de fierbere. 

Se amesteca visinele cu zaharul, peste ele se toarna praful de budinca diluat cu apa si se fierbe jeleul la foc mic.

Peste blatul de biscuiti punem ganache de ciocolata, apoi jumatate din crema de branza, jeleul de visine, restul de crema de branza si deasupra turnam glazura de ciocolata, care e de fapt tot un ganache simplu. Ornam dupa imaginatie. Eu am pastrat putin jeleu de visine si l-am pus pe mijloc, iar de jur imprejur am spritat putina frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Black Forest Cheesecake" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Criss 1

30.07.2014, 07:55

Multumesc.

Lau 1

30.07.2014, 10:54

MOKUSKA 1

30.07.2014, 17:29

Vaaai cum arata! O combinatie perfecta!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza, fructe uscate si lamai confiate