Black Forest Cheesecake

de Criss in Prajituri, 29 Iul 2014 | 1968 vizualizari

 

Cheesecake-ul fara coacere este un desert perfect mai ales vara cand fugim de cuptor.
De aceasta data l-am facut cu visine si ciocolata. O combinatie foarte reusita zic eu. Dar la fel a zis si Alex, care n-a mai avut rabdare si m-a pus sa-l tai, desi ar mai fi trebuit sa stea vreo doua ore in frigider. :D

 

INGREDIENTE

  • Crusta:
  • -300 g biscuiti
  • -100 g zahar pudra
  • -150 g unt
  • -esenta de migdale
  • Ganache de ciocolata:
  • -100 g ciocolata neagra
  • -100 ml frisca lichida
  • Crema de branza:
  • -300 g branza de vaci cremoasa
  • -200 g smantana 25% grasime
  • -350 ml frisca Meggle
  • -220 g zahar pudra
  • -2 pliculete zahar vanilat
  • -1 pliculet gelatina hidratata in putin lapte
  • Jeleu de visine:
  • -500 g visine
  • -1 budinca vanilie
  • -160 g zahar
  • -300 ml apa
  • Glazura:
  • -100 g ciocolata neagra
  • -100 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Black Forest Cheesecake:

Biscuitii se zdrobesc (eu i-am dat prin masina de tocat carne si nu s-au facut foarte fini, dar dupa parerea mea, astfel blatul iese perfect. Asadar se amesteca biscuitii macinati cu zahar pudra si unt topit. Pe o tava se pune inelul detasabil al unei forme de tort. Se pune amestecul de biscuiti si se taseaza bine cu o lingura pana devine un blat compact. Se pune tava in frigider pana cand se prepara crema.

Ciocolata se rupe bucatele, se pune intr-un vas pe baie de aburi impreuna cu frisca lichida. Cand ciocolata s-a topit, se amesteca pana devine o crema omogena, apoi se toarna peste crusta de biscuiti. Se pune tava in frigider 30 minute pana se intareste ciocolata.

Branza se lasa la scurs daca e apoasa. Se amesteca cu zaharul pudra si zaharul vanilat, se adauga smantana si se bate cu mixerul pana devine cremoasa. Separat se bate frisca, apoi se amesteca cu crema de branza. Se toarna si gelatina dizolvata, calduta dar atentie, nu trebuie sa ajunga la punctul de fierbere. 

Se amesteca visinele cu zaharul, peste ele se toarna praful de budinca diluat cu apa si se fierbe jeleul la foc mic.

Peste blatul de biscuiti punem ganache de ciocolata, apoi jumatate din crema de branza, jeleul de visine, restul de crema de branza si deasupra turnam glazura de ciocolata, care e de fapt tot un ganache simplu. Ornam dupa imaginatie. Eu am pastrat putin jeleu de visine si l-am pus pe mijloc, iar de jur imprejur am spritat putina frisca.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Black Forest Cheesecake 334638
retete culinare - Black Forest Cheesecake 334639
retete culinare - Black Forest Cheesecake 334640
retete culinare - Black Forest Cheesecake 334641
retete culinare - Black Forest Cheesecake 334642
retete culinare - Black Forest Cheesecake 334643

COMENTARII (21)

Criss 1

30.07.2014, 07:55

Multumesc.

Lau 1

30.07.2014, 10:54

MOKUSKA 1

30.07.2014, 17:29

Vaaai cum arata! O combinatie perfecta!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55