Bombe de legume

de Roda in Aperitive / Garnituri, 1 Mai 2009 | 4786 vizualizari

 

Un aperitiv foarte interesant

 

INGREDIENTE

  •  200gr.ciuperci calite,
  •  200gr.amestec de legume calit(mazare, morcovi taiati cubulete, conopida si broccoli fiert in prealabil),
  • 100gr. margarina,
  • sucul de la 1/2 lamaie,
  • sare,
  • piper,
  •  1 manunchi de patrunjel verde tocat marunt,
  •  4dl. apa,
  •  2 dl. frisca pentru gatit,
  •  2 castraveciori acri,
  • 2 oua fierte,
  • 2 rosii mici,
  • 4-5 rondele de lamaie,
  • cateva masline,
  •  2 lingurite gelatina;
  •  Pentru sos:
  • 2dl. vin alb,
  •  2dl. smantana,
  • 1 lingurita mustar,
  • sare,
  •  piper,
  •  putin zahar;
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bombe de legume:

1.Ciupercile calite se inabusa in unt impreuna cu legumele 2 minute, se adauga sucul de lamaie,sarea, piperul si patrunjelul tocat.Incorporam usor frisca pentru gatit si 1/2 din gelatina, inmuiata in 40 ml apa rece apoi diluata pe baie de abur..Cealalta 1/2 din gelatina se inmoaie in 50 ml apa rece, se mai adauga dupa 5 minute inca 100 ml apa, se dilueaza pe baie de abur si se repartizeaza in boluri (doar jumatate din cantitate)..Pe fundul bolurilor , care trebuie sa fie rotunde, se aseaza felii de castravete si rondele de oua fierte, apoi compozitia de legume, din nou gelatina si asezam bolurile pe o tava ,pe care o introducem la frigider.


2.Inainte de servire, se rastoarna continutul bolurilor pe farfurii, pe care le ornam cu felii de rosii, rondele de lamaie si masline.Acompaniem preparatul cu un vin alb sec.
 

COMENTARII (3)

nadina73 1

19.09.2010, 01:27

adasev12 1

28.09.2010, 11:44

eu abia acum am descoperit aceasta reteta...dar mi se pare atat de inedita incat am si ttrecut-o la favorite...nu stiu ce gust o avea, dar de facut am s-o fac negresit la prima masa cu musafiri...trebuie sa o incerc, ca altfel nu-s sanatoasa....
personal mi se pare fff de bun gust, as aca las 5

ryta 1

18.02.2014, 17:07

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Foi de miere de albine
  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

  • 28

    MI