Bomboane caramel si ciocolata a la Jamie

de Rux in Dulciuri, 11 Aug 2011 | 3032 vizualizari

 

Ieri dimineata intamplator l-am vazut pe Jamie gatind aceste minunate bomboane...si desigur n-am rezistat sa nu le probez...Va invit deci la o portie de bomboane caramel si ciocolata a la Jamie

 

INGREDIENTE

  • 400 gr ciocolata neagra
  • 2-3 linguri de ulei
  • 280 ml frisca lichida
  • 400 gr zahar
  • 9 linguri de apa
  • 200 gr alune de padure
  • 1 plic vanilie
  • zahar pudra si cacao pentru ornat
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bomboane caramel si ciocolata a la Jamie:

Mod de preparare pentru Bomboane caramel si ciocolata a la Jamie:

Punem intr-o tigaie pe foc zaharul si adaugam cele 9 linguri de apa...lasam sa se caramelizeze frumos si adaugam si alunele de padure.

Ungem o tava de Jena cu ulei avem grija sa punem destul si sa ungem peste tot astfel incat sa nu se lipeasca si apoi sa nu mai putem scoate caramelul si turnam compozitia de caramel. Dam la rece 30 de minute.

Cand s-a racit il scoatem( aici depinde de fiecare ce metoda adopta, la mine nu s-a desprins prea usor) si rupem in bucati apoi la blender il maruntim.

Intre timp topim 200 gr ciocolata( pe aburi) si amestecam cu caramelul rezultat. Formam bomboanele ( eu le-am facut mai mari).

Punem 200 gr ciocolata si cele 280 ml frisca lichida intr-un vas la aburi si amestecam bine( cat sa topim ciocolata).

Dam fiecare bomboana prin ciocolata apoi daca dorim prin cacao sau zahar pudra...

Servim cu placere aceste bomboane caramel si ciocolata a la Jamie

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Bomboane caramel si ciocolata a la Jamie 120104
retete culinare - Bomboane caramel si ciocolata a la Jamie 120105
retete culinare - Bomboane caramel si ciocolata a la Jamie 120106
retete culinare - Bomboane caramel si ciocolata a la Jamie 120107
retete culinare - Bomboane caramel si ciocolata a la Jamie 120108
retete culinare - Bomboane caramel si ciocolata a la Jamie 120109
retete culinare - Bomboane caramel si ciocolata a la Jamie 120110
retete culinare - Bomboane caramel si ciocolata a la Jamie 120111
retete culinare - Bomboane caramel si ciocolata a la Jamie 120112
retete culinare - Bomboane caramel si ciocolata a la Jamie 120113
retete culinare - Bomboane caramel si ciocolata a la Jamie 120114
retete culinare - Bomboane caramel si ciocolata a la Jamie 120115
retete culinare - Bomboane caramel si ciocolata a la Jamie 120116
retete culinare - Bomboane caramel si ciocolata a la Jamie 120117
retete culinare - Bomboane caramel si ciocolata a la Jamie 120118
retete culinare - Bomboane caramel si ciocolata a la Jamie 120119

COMENTARII (39)

Rux 1

14.08.2011, 23:00

Multumesc, multumesc, multumesc....au fost tare tare tareee bune...Jamie e de vina sunteti toate tareee dragute Cris...ai inundat tare de tot

Vyoleta 1

19.08.2011, 00:38

este ora 12:38 noaptea si eu saliveeeezzz yamyyy,arata bestial nu am cuvinte,felicitari !!!

Rux 1

23.09.2011, 18:58

Multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S