Bomboane cu ciocolata, nuci si prune uscate - Reteta nr. 50

de Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii in Dulciuri, 31 Mar 2013 | 2476 vizualizari

 

Cele mai gustoase bomboane de ciocolata pe care le-am gustat si facut vreodata!
M-a palit inspiratia intr-o sala de asteptare. Oamenii stau mult in salile de asteptare si isi pierd rabdarea si mai ales timpul, mie insa mi se intampla foarte des cand stau si astept si nu fac nimic sa creez, atunci imi vine inspiratia si uite asa s-au nascut si aceste bomboane, de fapt e un desert ce imbina mai multe ingrediente ce-mi plac enorm si pe care mi-ar fi placut sa le gasesc combinate intr-un singur produs. Marturisesc ca mi-a luat ceva timp sa-i gasesc denumirea potrivita.

 

INGREDIENTE

  • 2 lingurite seminte de susan macinate;
  • un pumn de nuci, macinati plus doua nuci taiate marunt pentru glazura; 
  • un pumn de migdale macinate; 
  • 4 linguri de cacao neagra; 
  • 150 grame prune uscate taiate marunt; 
  • 80 grame biscuiti digestivi; 
  • 4-5 lingurite ulei de cocos;
  • Pentru glazura
  • 80 grame zahar brun;
  • 1 lingura apa fierbinte; 
  • 40 grame unt 82 % grasime (la temperatura camerei); 
  • 25 ml frisca lichida.
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bomboane cu ciocolata, nuci si prune uscate - Reteta nr. 50:

1. Se macina in rasnita semintele de susan, nucile si migdalele.

2. Se pot macina tot in rasnita, sau intr-un blender si biscuitii digestivi.

3. Prunele uscate, se spala, se sterg bine cu un servetel de hartie si apoi se taie marunt.

4. Se adauga cacaua si uleiul de cocos.

5. Se amesteca bine toate ingredientele pana se incorporeaza.

6. Se formeaza intre degete bile mici, si se aseaza intr-o tava sau farfurie mare. Lasati la frigider pentru 30 de minute.

7. Pentru glazurapregatiti asa: puneti intr-o tigaie zaharul brun la foc mic, lasati pentru doua-trei minute pana incepe sa devina usor aurie, adaugati apa fierbinte si amestecati usor. Retrageti de pe foc cand s-a caramelizat si adaugati untul amestecand repede, si mai apoi frisca.

8. Turnati cate o lingurita pe fiecare bila si lasati sa se intareasca pentru 15 pana la 30 de minute.

9. Asezati in hartie de mini-muffin sau de praline.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Bomboane cu ciocolata, nuci si prune uscate - Reteta nr. 50 215372
retete culinare - Bomboane cu ciocolata, nuci si prune uscate - Reteta nr. 50 215373
retete culinare - Bomboane cu ciocolata, nuci si prune uscate - Reteta nr. 50 215374
retete culinare - Bomboane cu ciocolata, nuci si prune uscate - Reteta nr. 50 215375
retete culinare - Bomboane cu ciocolata, nuci si prune uscate - Reteta nr. 50 215376
retete culinare - Bomboane cu ciocolata, nuci si prune uscate - Reteta nr. 50 215377
retete culinare - Bomboane cu ciocolata, nuci si prune uscate - Reteta nr. 50 215378
retete culinare - Bomboane cu ciocolata, nuci si prune uscate - Reteta nr. 50 215379
retete culinare - Bomboane cu ciocolata, nuci si prune uscate - Reteta nr. 50 215380
retete culinare - Bomboane cu ciocolata, nuci si prune uscate - Reteta nr. 50 215381

COMENTARII (21)

Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii 1

01.04.2013, 07:16

Multumesc tare mult Dia!

Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii 1

01.04.2013, 07:17

Multumesc ianculubita!

Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii 1

01.04.2013, 07:17

Ruxy... Mii de multumiri!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S