Bors de cartofi

de Rux in Ciorbe, 17 Dec 2010 | 1434 vizualizari

 

Astazi mi-a fost pofta de un bors de cartofi cu mult leustean....a iesit tare gustos....

 

INGREDIENTE

  • 1 l bors si o cana zarzavat de ciorba:
  • 2 ardei grasi( verde si rosu)
  • 2 cepe medii
  • 2 morcovi
  • 1 radacina de patrunjel
  • o telina medie
  • o cana varza fideluta
  • 5 cartofi mari
  • 2 oua
  • 1 legatura leustean
  • sare dupa gust
  • 3 linguri ulei
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de cartofi:

Punem uleiul in oala si sotam zarzavatul de ciorba( taiat marunt si dupa dorinta noastra) la foc mic in jur de 5-6 minute. Adaugam apa si lasam sa fiarba acoperit.

Cand zarzavatul este fiert, drege borsul. Punem 1 l  de bors in oala.

Batem oul cu cana de bors si apoi adaugam cate putin din oala pana aducem aproape la aceeasi temperatura si apoi turnam in oala totul.

Potrivim de sare dupa gust, adaugam leusteanul si servim cu smantana. Pofta mare!

 

COMENTARII (16)

kamy 1

20.12.2010, 19:42

ce bun mai ales vara cand e leusteanul proaspat si borsul te racoreste 5f

Rux 1

20.12.2010, 19:55

Mie asa de mult imi place leusteanul ca l-as papa intins pe paine bun Kamy si esti invitata mea multumesc

mena29 1

25.12.2010, 14:28

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04