Bors de peste /somon

de Sylvia in Supe/Ciorbe, 20 Feb 2010 | 8989 vizualizari

 

Am facut la repezeala acest bors de peste care s-a dovedit a fi excelent. Aveam niste bucati de somon ( de obicei cumpar unul mare de 2-3 kg si il portionez eu ) care stiam ca nu prea pot sa le folosesc la altceva si am zis sa incerc acest bors.

 

INGREDIENTE

  • cateva bucati de peste ( eu am pus capul de la somon, coada si inca vreo 2 bucati ) 
  • 3 linguri de zarzavat ( eu am pus zarzavat ras pastranac cu morcov, telina, patrunjel radacina,telina frunze)
  • 2 linguri de pudra de legume naturala (reteta mea),
  • sare,
  • piper,
  • o frunza de dafin,
  • 2 linguri de ulei ,
  • 100 ml suc de rosii,
  • bors pentru acrit,
  • verdeata proaspata maruntita pentru pus la final eu am pus patrunjel.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de peste /somon:

Preparare bors de peste : punem intr-un vas mai adanc legumele la calit in cele 2 linguri de ulei si le lasam pret de cateva minute.


Dupa cateva minute adaugam bucatile de peste si apa , condimentam cu sare si piper si o frunza de dafin si lasam la foc mediu timp de 15 minute .


Lasam apa cat sa treaca bine peste bucati si la clocot mic. La sfarsit adaugam in borsul de peste sosul de rosii si mai dregem cu condimente dupa gust si acrim cu bors.


Am servit o portie de bors de peste fierbinte cu paine prajita si patrunjel verde tocat fin pus direct in farfurie.

 

TIPS-URI

1

Borsul de peste se  serveste atat cald cat si rece alaturi de ardei iute.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Bors de peste /somon 18215
retete culinare - Bors de peste /somon 18216
retete culinare - Bors de peste /somon 18217
retete culinare - Bors de peste /somon 18218

COMENTARII (15)

Sylvia 1

22.02.2010, 09:50

Fetelor va servesc cu o portie, f bun a iesit sut super incatat de vegeta mea naturala .

Sylvia 1

22.02.2010, 09:52

Rivka ai dreptate cu aparatul,iti trimit mesaj cu un site unde mai poti prelucra putin pozele si da imi plac si fustee tale si "atitudinea" ta in poze

Miha 1

06.03.2010, 12:54

E adevarat ca un aparat performant te ajuta mai mult, dar nu numai aparatul este important. Ca exemplu...poza de la Krem a la Krem facuta acum cativa ani, cand m-am apucat de pozat mancarea http://good-times.webshots.com/photo/2192002240088512827cMXLkZ si poza de la Krem a la Krem facuta in 2009. http://bucataras.ro/retete/665/krem-a-la-krem.html Amandoua sunt facute cu acelasi aparat.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortellini cu carne si ardei

Tortellini cu...

ieri la 22:27

Tortellini cu prosciuto, ciuperci si sos de rosii, la cuptor

de Rocsi 9

Tortellini cu...

ieri la 20:28

Prajitura cu morcovi, nuci si afine

Prajitura cu...

ieri la 13:10