Bors de urzici cu fasole

de Ksenya in Ciorbe, 3 Apr 2014 | 2031 vizualizari

 

Pentru ca e sezonul urzicilor, m-am gandit sa va ofer o reteta de bors cu urzici pe care am mancat-o in Basarabia. Este Dumnezeiasca! Aport de fier pentru cei ce tin post!

 

INGREDIENTE

  • 1 morcov mare
  • 1 jumatate de telina
  • 1 pastarnac
  • o radacina de patrumjel
  • o ceapa
  • 500 g urzici curatate si spalate
  • 300 g fasole boabe fierte
  • rosii de la borcan 300 g
  • ulei pentru calit legumele 3 lg mari
  • o legatura marar
  • o legatura patrunjel
  • o legatura leustean
  • o cana bors
  • 3l supa de legume /apa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de urzici cu fasole:

Tocam ceapa si o punem in ulei la calit cu putina sare si jumatate de cescuta apa, cand ceapa devine sticloasa adaugam radacinoasele date prin razatoare, lasam totul la inabusit la foc mic cca 7 minute. Adaugam rosiile tocate de la borcan sau 4 linguri bulion, lasam din nou sa omogenizeze, apoi adaugam urzicile spalate si amestecam pana devin moi. Adaugam fasolea, supa /apa, lasam la foc 10 minute, adaugam borsul fier separat si mai lasam 5 minute. La sfarsit se adauga verdeata tocata marunt si se potriveste de sare.

Se poate servi atat calda cat si rece cu ceapa sau ardei iute.

Pofta mare!

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Bors de urzici cu fasole 308210
retete culinare - Bors de urzici cu fasole 308211
retete culinare - Bors de urzici cu fasole 308212
retete culinare - Bors de urzici cu fasole 308213
retete culinare - Bors de urzici cu fasole 308214

COMENTARII (15)

dantes 1

05.04.2014, 12:44

interesant am sa incerc si eu

MOKUSKA 1

08.05.2014, 09:29

imi plce mult si cu salata verde

Xandrinne 1

11.08.2015, 09:45

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S