Brezel

de raluca95 in Piine, 30 Iul 2015 | 2837 vizualizari

 

Faimosii covrigei nemțești sunt foarte buni si simplu de făcut, ce ziceți, incercam?

 

INGREDIENTE

  • 800/850 g făină
  • 500 ml lapte
  • 17 g drojdie uscată
  • 100 ml de ulei
  • o lingură de zahăr
  • o linguriță de sare

2,5 l de apă si două lingurite de bicarbonat seminte de susan sau de mac

Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brezel:

Punem faina si sarea intr-un vas si le amestecăm bine. Frecam drojdia cu zaharul intr-un bol si o dizolvam in jumătate din laptele caldut si lăsăm cam 10 minute pana se activează drojdia. Turnam peste faina. Incepem sa framantam si adaugam treptat restul de lapte si pe urma uleiul. Ungem suprafata de lucru cu putin ulei si framantam pana obtinem un aluat elastic pe care il lasam 30 minute la dospit in cuptorul stins (eu ii dau drumu la 50° pentru 2/3 minute si dupaia las sa creasca aluatul, creste mult mai repede). O data crescut, impartim aluatul in 8 bucăti aproximativ egale. Rulam fiecare bucata astfel incat sa obtinem un snur lung si subtire. Cele doua capete le rasucim de doua ori si le prindem in partea de jos dandui forma de covrig. Intre timp punem la fiert apa si adăugăm bicarbonatul. Fiecare covrig il oparim 5 secunde si il scoatem in tava. Presaram susan si dam la 190° cam 10/15 minute, sau pana devine rumen pe afara. Lăsăm să se racoreasca putin si ii mâncăm. Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Brezel" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (7)

raluca95 1

02.08.2015, 00:28

Multumesc mult

Gicuta 1

10.08.2015, 11:24

ce frumosi sunt!

raluca95 1

10.08.2015, 11:44

Multumesc mult

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Painici Laugenbrot