Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
citeste mai mult
Încă de când am început diversificarea, am fost în căutare de rețete sănătoase și hrănitoare pentru copilul meu. Nefiind mâncăcios de fel, a trebuit să fac eforturi colosale pentru ca fiecare masă să fie cât mai interesantă. În ideea această, vin cu o propunere pentru mic-dejun: brioșe cu gem de prune, fără zahăr. Dacă bebe e mai mare de un an și jumătate, eu zic că două-trei linguri de zahăr brun sau de cocos adăugate în compoziție sunt în regulă.
meniu copii
Într-un vas, se amestecă făina, praful de copt, zahărul și zahărul vanilat, coaja de lămâie.
Ouăle se separă: gălbenușurile se bat cu mixerul 3 minute la viteză mare și peste ele se adaugă uleiul, laptele și apa.
Turnăm amestecul acesta peste făină. Se amestecă bine cu o spatulă, apoi, fiecare formă va fi umplută pe trei sferturi cu aluat. Deasupra adăugăm câte o jumătate de linguriță de gem de prune fără zahăr (magiun).
Se introduc în cuptorul preîncălzit și se lasă la copt aproximativ 20-25 de minute.
Se scot și se lasă la răcit, apoi se servesc cu drag!
1
pentru a le îndulci, vă sfătuiesc să adăugați zahăr din cocos; are o aromă deosebită și e mult mai sănătos decât celelalte tipuri de zahăr existente în comerț.
2
puteți renunța la praful de copt, brioșele ies și fără acesta, însă ies mult mai pufoase dacă puneți praf de copt.
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
citeste mai mult