Briose cu banane si gem

de adasev12 in Dulciuri, 12 Iul 2011 | 2395 vizualizari

 

am desoperit si eu briosele si mi-au cam intrat la suflet...din pacate inca nu am forme de briose, dar am aceste forme de savarine si le fac in ele...au forma ovala, dar gustul conteaza pana la urma mai mult....

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 300 gr faina
  • un iaurt de banane de 150 ml
  • o lg smantana groasa
  • 2 banane
  • zahar dupa gust, cam 150 gr
  • 100 ml ulei
  • coaja rasa de porocala si lamaie
  • un praf de copt
  • gem de caise si de prune
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu banane si gem:

Se amesteca ouale cu iaurtul si smantana, se adauga uleiul, esenta si coaja de citrice, se amesteca bine apoi se adauga zaharul si se omogenizeaza sa se topeasca , apoi praful de copt stins cu  zeama de lamaie si la sfarsit faina, amestecand usor ( eu le-am amestecat cu lingura, nu am folosit deloc mixerul...)

Fiindca n-am forme de briose, am uns tavitele acestea de savarine bine cu ulei si le-am tapetat cu faina, apoi am pus cate o lingura din compozitie in fiecare, am taiat bananele rondele si am pus in fiecare cate o bucata si putin gem de caise, am pus apoi o alta lingura de compozitie deasupra si am dat la cuptor la 180 gr pt jumatate de ora. Cand s-au racit le-am pudrat cu zahar .

 

 

TIPS-URI

1

compozitia de orice fel, e bine sa se puna deasupra , fiindca se lasa oricum , fiind mai grea decat aluatul...si daca e pusa la mijloc, in timpul coacerii o sa ajunga la fund...mie asa mi s-a intamplat...asa ca data viitoare am sa o pun deasupra, ca sa ajunga  la mijloc....

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Briose cu banane si gem 114955
retete culinare - Briose cu banane si gem 114956
retete culinare - Briose cu banane si gem 114957
retete culinare - Briose cu banane si gem 114958

COMENTARII (11)

marcela1979 1

12.07.2011, 15:04

foarte bune

adasev12 1

12.07.2011, 20:30

carla, ms

mamaieelena 1

12.07.2011, 21:35

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L