Briose cu budinca de ciocolata

de papabundetot in Prajituri, 16 Iun 2013 | 1267 vizualizari

 

Pentru aceste briose cu budica deasupra am folosit aceeasi compozitie de la briosele cu migdale doar ca in loc de migdale am ales sa pun stafide inmuiate in lapte si cacao pentru ca am facut si checul in 2 culori si am zis sa avem si ceva ciocolatiu.Am folosit:

 

INGREDIENTE

  • 200 gr zahar tos
  • 200 gr unt topit(de data aceasta eu am pus 200 ml ulei)
  • 350 gr faina alba
  • zahar vanilat 2-3 plicuri
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 2 praf de copt (plicuri)
  • 4 oua
  • 10 linguri de lapte
  • 100-150 gr stafide
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu budinca de ciocolata:

Se amesteca intr-un vas ouale,zaharul,vanilia,coaja de lamaie si uleiul pana cand se topeste zaharul,apoi adaugam treptat laptele si faina amestecata cu praful de copt, si omogenizam intreaga compozitie pana cand aluatul capata ceva consistenta si este usor elastic.La sfarsit de tot adaugam si stafidele si cacao (1-2 lingurite) si amestecam.

Luam tava de briose si formele de hartie (optional),asezam hartia in tava si turnam aluat in fiecare hartie cam trei sferturi.

Se da la cuptor la foc potrivit 25-30 min.Incercati cu o scobitoare,una din briose,daca aceasta este curata inseamna ca s-au copt.Eu am ales sa fac separat o budinca de ciocolata (conform instructiunilor de pe ambalaj) cu care am ornat…sau am incercat sa ornez briosele si am mai adaugat si niste bombonele de decor. Inainte de a aseza budinca am facut si un sirop din 1 lingurita de miere si 1 lingurita apa plata si cu o pensula am dat pe fiecare briosa in parte. Astfel ele nu s-au uscat cum mi se mai intampla in alte cazuri ,ba mai mult par asa semi insiropate si aroma de la miere le face…mmm irezistibile. Plus ca…si budinca sta mai bine avand un suport atat de dulce si lipicios:)

Nu sunt ele foarte aratoase dar au fost deosebit de gustoase si pufoase:)

 

 

COMENTARII (5)

gio 1

16.06.2013, 15:09

Rocsi 1

16.06.2013, 20:36

papabundetot 1

17.06.2013, 09:15

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18