Briose cu ciocolata si aroma de portocale

de mirela0911 in Prajituri, 28 Ian 2016 | 796 vizualizari

 

O combinatie tare buna, cu gust de ciocolata si aroma de portocale. 


Nicio zi fara ciocolata.

 

INGREDIENTE

  • 200 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 ou mare
  • un praf de sare
  • 60 g Green sugar
  • 2 lg ulei
  • 100 ml lapte
  • coaja rasa de portocala
  • sucul de la o portocala
  • 100 g ciocolata Schogetten
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu ciocolata si aroma de portocale:

Faina se amesteca cu praful de copt.

Oul se bate bine cu un praf de sare si Green Sugar-ul. Se toarna uleiul si laptele si se omogenizeaza. Se adauga faina cu praful de copt si se amesteca bine. La final se pune coaja rasa si sucul de portocale. Se amesteca bine.

Se pregatesc formele pentru briose. Se umplu formele pana la jumatatea lor cu compozitia. Se aseaza pe mijloc o patratica din ciocolata Schogetten, apoi se mai adauga cate o lingura de compozitie.

Se dau la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru aproximativ 30-35 minute (pana trec testul scobitorii). 

Se servesc caldute de preferinta.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se poate inlocui ciocolata cu bucatele mici de portocale.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Briose cu ciocolata si aroma de portocale 425197
retete culinare - Briose cu ciocolata si aroma de portocale 425198
retete culinare - Briose cu ciocolata si aroma de portocale 425199
retete culinare - Briose cu ciocolata si aroma de portocale 425200
retete culinare - Briose cu ciocolata si aroma de portocale 425201
retete culinare - Briose cu ciocolata si aroma de portocale 425202

COMENTARII (25)

dantes 1

29.01.2016, 13:18

delicioase!

noiinbucatarie 1

31.01.2016, 16:52

cred ca sunte delicioase! :*

Zamfira 1

02.02.2016, 11:43

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21