Briose cu ciocolata si stafide

de Maria68 in Prajituri, 10 Apr 2012 | 1275 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100 g unt
  • 75 g zahar
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1 lingurita de coaja de lamaie
  • 2 oua
  • 150 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • suporturi de hartie
  • stafide,
  • 1 cubulet de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu ciocolata si stafide:

Se incinge cuptorul la 180grade.Se aseaza suporturile de hartie in adanciturile tavii pentru briose.

Se bat untul cu zaharul,sarea,zaharul vanilat, coaja de lamaie cu mixerul pana seobtine o crema inspumata. Se adauga treptat ouale. Se amesteca faina cu praful de copt si se incorporeaza

Intre timp punem stafidele intr-un pic de lapte caldut la inmuiat.

Cu doua lingurite se umplu suporturile de hartie cu aluat pana la doua treimi. Cand trebuie sa le incorporam in aluat, le scurgem de surplusul de lapte si le adaugam  in aluat cu atentie. Iar deasupra razuim un pic de ciocolata si  presaram deasupra  fiecarei forme.

Se coc cca 20-25 min in cuptorul incins. Se pot servi caldute alaturi de o cana de laptic(merge super).

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Briose cu ciocolata si stafide 157065
retete culinare - Briose cu ciocolata si stafide 157066
retete culinare - Briose cu ciocolata si stafide 157067
retete culinare - Briose cu ciocolata si stafide 157068

COMENTARII (10)

diaconta 1

10.04.2012, 22:20

buneeeeeeeeeee dom'le

adry88 1

11.04.2012, 10:41

place

iri_iri 1

11.04.2012, 20:06

bune

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21