Briose cu crema de vanilie si zmeura

de papabundetot in Prajituri, 2 Sep 2013 | 2075 vizualizari

 

Briose fac mereu,deja am spus cat le ador si desi am multe retete,incerc mereu sa fac ceva diferit cu alt look si al gust ca ele sa fie minunate de fiecare data.Saptamana aceasta chiar nu imi propusesem sa fac briose dar,am cumparat o revista cu retete culinare si acolo erau aceste briose cu crema de vanilie si zmeura si…desi niciodata pana acum nu s-a intamplat ca o reteta executata de mine in tocmai asa cum e ea scrisa sa fie pe placul meu,am zis sa mai incerc totusi odata cu crema de vanilie :) …data viitoare voi face crema in stilul meu…atat spun.Eu am recunoscut mereu ca am altfel de gusturi,asta ca sa nu zic ca sunt ciudata cand e vorba de mancare.Cred din ce in ce mai tare ca intr-o alta viata sigur am trait intr-o tara asiatica.

 

INGREDIENTE

  • Pentru briose am folosit:
  • 4 oua
  • 10 linguri lapte
  • 2 praf de copt
  • 200 gr zahar tos
  • 3 zahar vanilat
  • 200 ml ulei
  • 400 gr faina alba
  • sare
  • Pentru crema de vanilie:
  • 200 gr zahar pudra
  • 200 gr unt la temperatura camerei
  • 1 pastaie de vanilie
  • 3 linguri de lapte
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu crema de vanilie si zmeura:

Albusurile le-am separat de galbenusuri si le-am batut spuma tare cu un praf de sare.Separat am batut bine si galbenusurile cu zaharul pana si-au triplat volumul,apoi am amestecat albusurile cu galbenusurile,am adaugat treptat laptele,uleiul si faina amestecata cu praful de copt.

Aluatul astfel obtinut l-am pus in forme si l-am dat la cuptor cam 30 min (verificati cu scobitoarea).Am asezat prima data in forma cate o lingura de aluat,am pus o zmeura in mijloc si iarasi o lingura de aluat pentru ca briosele sa aiba aceeasi aroma de zmeura si in interior.

Intre timp m-am ocupat de crema care desi este foarte simpla, stiu ca place multora aroma de vanilie…eu recunosc ca am alte gusturi 

Intr-un castron am batut untul cu mixerul pana cand el a devenit pufos,am adaugat apoi putin cate putin zaharul pudra,cate o lingura de lapte si am continuat sa amestec,am adaugat si vanilia,am omogenizat tot amestecul si l-am dat la frigider.

Dupa ce briosele s-au racit complet am pus pe fiecare briosa un strat de crema de vanilie si am decorat cu zmeura proaspata.Delicios!!

Pofta mare!

 

COMENTARII (33)

gaby_gabytza 1

03.09.2013, 18:48

epurasha2bb 1

03.09.2013, 19:44

Krystyan Trendy 1

04.11.2013, 10:18

minunate

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D