Briose cu dovlecel si nuca - de post

de Adriana G in Prajituri, 30 Mar 2012 | 1803 vizualizari

 

Inspirata din reteta de Pancakes cu mere a lui Miremirc.......pancakes vroiam sa fac dar m-am razgandit si am facut briose.......au iesit fff bine ..chiar nu ma asteptam sa iasa asa bine.... Am facut cu dovlecel pt ca ai mei mofturosi nu papa dovlecel...abia daca il vor in ciorba....puteam face gogosi, dar prajite, ....mmmm...asa ca au iesit briose.... Reteta este usor modificata la gramaj.....

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina
  • 300 gr apa (nu am avut lapte de soia)
  • 100 ml ulei
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 4 linguri pline miere
  • coaja de la o lamaie
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 varf cutit sare
  • 1 dovlecel curatat si ras mare
  • 100 gr nuci rupte
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu dovlecel si nuca - de post:

- amestecam faina cu zaharul vanilat sare, bicarbonat, apoi punem apa, uleiul, coaja de lamaie si mierea, iar la sfarsit dovlecelul dat pe razatoarea mare dar nu stors.

- tapetam formele de briose cu hartii speciale sau de copt si turnam cate 2-3 linguri de compozitie in fiecare forma dar sa nu depaseasca 3/4 din forma

- deasupra punem mieji de nuca rupti mai mari, mai mici dupa preferinta si dam la cuptor la 180C pentru 30-40 min facem testul cu scobitoarea si vedem daca s-au copt

 

RETETA IN IMAGINI

Briose cu dovlecel  si nuca - de post-0
Briose cu dovlecel  si nuca - de post-1

COMENTARII (24)

Sim0na

Sim0na 1

30.03.2012, 20:23

Adriana G

Adriana G 1

30.03.2012, 21:42

Iri te rog sa servesti! Iti dau si un ceai, cafea...!

Adriana G

Adriana G 1

30.03.2012, 21:42

Motan, Simona,va multumesc din suflet!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!