Briose cu iaurt si ciocolata

de Miha in Prajituri, 2 Sep 2009 | 7154 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 330 ml iaurt
  • 350 gr faina
  • 100 g unt
  • 100 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 praf de copt
  • Pentru decor:
  • 2 linguri miere
  • 1 lingurita scortioara
  • fulgi de cacao (decor de cacao,din comert)
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu iaurt si ciocolata:

Ouale se mixeaza cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul,dupa care se adauga pe rand zaharul,zaharul vanilat,untul topit,iaurtul (am folosit Activia de baut cu capsuni),laptele alternat cu faina amestecata cu praful de copt. Se mixeaza bine dupa fiecare.
La sfarsit ciocolata tocata.

Se pune compozitia in formele de briose si se coace in cuptorul incins la 180 de grade timp de aproximativ jumatate de ora.

Mierea o punem pe foc,pana devine lichida si o amestecam cu scortisoara.Cu acest amestec ungem briosele si presaram cu fulgii de cacao.

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Briose cu iaurt si ciocolata 7325
retete culinare - Briose cu iaurt si ciocolata 7326
retete culinare - Briose cu iaurt si ciocolata 7327
retete culinare - Briose cu iaurt si ciocolata 7328

COMENTARII (6)

Miha 1

12.09.2009, 16:14

Ups,am uitat faina? sau am gresit la copy/paste? Trebuie aproximativ o cana cu faina,cat sa iasa un aluat mai gros decat cel de clatite. Multumesc de atentionare!

Bunica 1

12.09.2009, 16:59

Am facut briosele dupa reteta Mihai si au iesit excelente. Am pus 350 g. faina.

Miha 1

12.09.2009, 17:48

Multumesc Bunica!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21