Briose cu mascarpone si afine

de diaconta in Dulciuri, 24 Ian 2011 | 3587 vizualizari

 

Tare-mi plac briosele,pufoase,delicate,usor de facut,tocmai bune sa-ti treaca pofta de dulce.

 

INGREDIENTE

  • 250 gr mascarpone
  • 150 gr unt
  • 4 oua
  • 150 gr zahar pudra
  • 250 gr faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • zahar vanilat
  • coaja de lamaie
  • afine
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu mascarpone si afine:

Untul se amesteca cu crema mascarpone si zaharul pudra.Se incorporeaza ouale pe rand,avand grija ca fiecare sa fie incorporat complet in momentul in care il adaugam pe urmatorul.

Eu am adaugat si cate putina faina in timp ce am pus ouale,ca sa nu risc ca amestecul sa devina branzos.

Punem zaharul vanilat,coaja de lamaie , praful de copt si putina sare.

E momentul sa adaugam si afinele in compozitie.Eu am pus cam 150 de grame de afine din compot.

Amestecul obtinut se pune in tava de briose si se da la cuptor 35 de minute.

Se poate pune deasupra un jeleu,dar eu le-am preferat asa simple de data asta.

 

RETETA IN IMAGINI

Briose cu mascarpone si afine-0
Briose cu mascarpone si afine-1
Briose cu mascarpone si afine-2
Briose cu mascarpone si afine-3
Briose cu mascarpone si afine-4
Briose cu mascarpone si afine-5
Briose cu mascarpone si afine-6

COMENTARII (39)

elena1988 1

26.01.2011, 15:58

diaconta 1

26.01.2011, 19:41

Mamaieelena Elena

diaconta 1

26.01.2011, 19:41

Susu,si mie imi plac si cum arata si gustul

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41