Briose cu migdale

de papabundetot in Prajituri, 16 Iun 2013 | 555 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 200 gr zahar tos
  • 200 gr unt topit
  • 350 gr faina alba
  • zahar vanilat 2-3 plicuri
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 2 praf de copt (plicuri)
  • 4 oua
  • 10 linguri de lapte
  • Migdale felii
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu migdale:

Se amesteca intr-un vas ouale,zaharul,vanilia,coaja de lamaie si untul pana cand se topeste zaharul,apoi adaugam treptat laptele si faina amestecata cu praful de copt, si omogenizam intreaga compozitie pana cand aluatul capata ceva consistenta si este usor elastic.La sfarsit de tot adaugam si migdalele felii si amestecam.

Luam tava de briose si formele de hartie (optional),asezam hartia in tava si turnam aluat in fiecare hartie cam trei sferturi.La sfarsit (daca doriti) pe fiecare briosa se mai pun cateva felii de migdale.

Se da la cuptor la foc potrivit 25-30 min.Incercati cu o scobitoare,una din briose,daca aceasta este curata inseamna ca s-au copt.

Pofta buna!

 

COMENTARII (4)

Rocsi 1

16.06.2013, 20:39

Se vede ca iti plac mult briosele. Si mie imi plac!

MotanLaOale 1

17.06.2013, 08:32

papabundetot 1

17.06.2013, 09:12

Da Rocsi,as face mereu numai briose cu tot felul de arome si combinatii

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D