Briose cu portocala

de Andreea Caroline in Dulciuri, 29 Apr 2014 | 768 vizualizari

 

Sunt atit de pufoase si aromate ... Se fac usor,ingrediente putine si la indemana oricui.Merita incercate :)

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 150 gr zahar tos
  • 60 gr unt la temperatura camerei
  • 175 ml lapte
  • 230 gr faina alba tip '00'
  • 1\2 plic praf de copt
  • 1 lingura plina cu coaja rasa de portocala
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu portocala:

Punem intr-un bol zaharul impreuna cu oul si mixam pana ce devin o compozitie cremoasa si de culoare alba .

Punem untul si mixam in continuare. ( daca uitati sa scoateti din timp untul din frigider ,puneti-l intr-un vas si topiti-l la foc mic sau la microunde si apoi lasati-l sa se racoreasca ). 

Adaugam apoi laptele rece si amestecam usor.

Punem faina si praful de copt iar la urma adaugam coaja rasa de portocala.

Amestecam bine toate ingredientele.

Turnam compozitia in tava pentru briose si dam la cuptorul incins in prealabil la 180 grade pentru 15-20 minute.

Pana au crescut frumos si s-au aurit la suprafata.Pentru a fi siguri ca s-au copt faceti. testul cu scobitoarea.

Dupa preferinta puteti presara zahar pudra insa sunt destul de dulci si parfumate.

 

TIPS-URI

1

Untul se poate inlocui cu margarina.

2

Testul cu scobitoarea: introsuceti o scobitoare in mijlocul briosei iar daca scobitoarea iese curata inseamna ca briosa e coapta.Daca scobitoarea are din compozitie inseamna ca inca trebuie coapta.

RETETA IN IMAGINI

Briose cu portocala-0
Briose cu portocala-1
Briose cu portocala-2
Briose cu portocala-3
Briose cu portocala-4
Briose cu portocala-5
Briose cu portocala-6
Briose cu portocala-7

COMENTARII (33)

Andreea Caroline 1

30.04.2014, 15:20

Va multumesc

Nicole28 1

30.04.2014, 16:32

Yamiii

Andreea Caroline 1

30.04.2014, 22:47

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04