Briose cu visine si glazura roz

de laylalala in Prajituri, 6 Sep 2010 | 3286 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru briose
  • 3 oua
  • 70 gr zahar
  • 30 gr zahar vanilat bourbon
  • 275 ml Caribbean Twist with Watermelon
  • 3 lingurite esenta de cocos
  • 100 gr unt topit
  • 160 gr faina
  • 40 gr praf de pudding de vanilie
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • visine din conserva, scurse bine (sau proaspete, curatate de samburi)
  • Pentru glazura
  • zahar pudra
  • sirop de visine
  • zeama proaspata de lamaie
  • esenta de vanilie
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu visine si glazura roz:

Incinge cuptorul la 190°

Intr-un vas bate ouale cu cele doau tipuri de zahar pana cand si-au dublat volumul.Incorporeaza Caribbean Twist with Watermelon, esenta de cocos si untul topit.Intr-un vas amesteca faina cu praful de pudding, praful de copt si sarea.Inglobeaza ingredientele uscate in cele lichide.
Imparte aluatul in 2 tavi de briose (a cate 12 locuri) tapetate cu hartie de copt pentru briose.Presara peste fiecare briosa 2-4 visine si da-le la copt 25-30 minute pana cand au crescut si s-au rumenit usor.

Pentru glazura amesteca zahar pudra cu sirop de visine, zeama de lamaie si putina esenta de vanilie pana cand obti o compozitie usor lichida, ca o glazura.Dupa ce s-au copt briosele,lasa-le sa se raceasca putin apoi glazureaza-le.

 

RETETA IN IMAGINI

Briose cu visine si glazura roz-0
Briose cu visine si glazura roz-1
Briose cu visine si glazura roz-2
Briose cu visine si glazura roz-3
Briose cu visine si glazura roz-4
Briose cu visine si glazura roz-5
Briose cu visine si glazura roz-6
Briose cu visine si glazura roz-7
Briose cu visine si glazura roz-8

COMENTARII (7)

mimmi

mimmi 1

07.09.2010, 15:02

waw

diaconta

diaconta 1

07.09.2010, 19:12

ce dichisite's briosele tale....gata de bal
am adus si furculitele ,doar n-o sa mancam cu mana

yafa

yafa 1

08.09.2010, 09:14

A spus cineva visine? Hop si eu! Trebuie sa fie o nebunie de bunute!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!