Briose daneze

de angyb in Prajituri, 26 Sep 2013 | 2149 vizualizari

 

sursa de inspiratie Anamaria http://www.bucataras.ro/retete/briose-daneze-23342.html

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina alba
  • un cub de drojdie
  • 115 g zahar
  • 250 ml lapte
  • 100 g unt topit
  • 3 galbenusuri
  • 1 lingurita de sare
  • nutella
  • Pt.uns:
  • 1 galbenus
  • 1 lingura de lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose daneze:

Pt. inceput pregatim maiaua : Dizolvam drojdia cu o lingura de zahar, un pic de lapte cald si o lingura de faina alba si o lasam la loc cald pana cand se umfla. Amestecam faina cu sarea restul de zahar, maiaua si galbenusurile. Adaugam untul topit si laptele cald. Framantam bine pana cand obtinem un aluat nelipicios. Lasam la loc cald pana cand isi dubleaza volumul. 

Dupa ce aluatul a dospit il framantam ca sa iasa aerul si il imparitim in parti egale.

Luam fiecare bucatica si ii dam o forma rotunda si punem in mijloc cate o lingura de nutella, inchidem ca si un salculet si dam o forma dreptunghiulara, dupa care taiem pe lungime 3 linii. Prindem de capete si rasucim dandu-i forma unui melc.

Le asezam in forme pt.briose unse cu unt si tapetate cu faina si le lasam sa mai dospeasca 10-15 minute. Ungem fiecare briosa cu amestecul de lapte si galbenus. 

Dam la cuptorul preincalzit aproximativ 30 de minute.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Briose daneze-0
Briose daneze-1
Briose daneze-2
Briose daneze-3
Briose daneze-4
Briose daneze-5
Briose daneze-6

COMENTARII (18)

Andreea Caroline

Andreea Caroline 1

26.09.2013, 14:14

Cat de bine arata !!!

laura_n

laura_n 1

26.09.2013, 14:40

auuu, ce bunaciuni! big,big like

angyb

angyb 1

26.09.2013, 14:54

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!