Briose de Paste

de laylalala in Dulciuri, 6 Apr 2010 | 3817 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat
  • 100 gr unt
  • 150 gr zahar brun
  • 1 plic zahar vanilat bourbon
  • 6 oua, separate
  • coaja rasa si zeama de la 1 portocala
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 360 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • 100 gr migdale macinate
  • 260 gr cirese confiate, tocate marunt 
  • Pentru decor  DECOR CU OUA
  • 100 gr zahar pudra amestecat cu 1-2 linguri zeama de lamaie
  • bomboane in forma de ouBRIOSE-PUI – cu frisca si nuca de cocos
  • 100 ml frisca lichida
  • 100 gr nuca de cocos, usor prajita
  • 3 migdale intregi
  • bomboane/jeleuri rosii
  • BRIOSE-PUI – cu branza si nuca de cocos
  • 500 gr Quark sau alta branza cremoasa
  • 1 plic pudding de vanilie
  • 250 ml lapte
  • 200 gr zahar pudra
  • 1 plic Finesse Bourbon-Vanilla Aroma
  • 100 gr nuca de cocos, usor prajita
  • 3 migdale intregi
  • bomboane/jeleuri 
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose de Paste:

Pentru aluat, se incalzeste cuptorul la 180⁰C.Se tapeteaza cu foi speciale 1-2 tavi de briose
Intr-un vas, se bate untul cu zaharul brun si zaharul vanilat bourbon.Se adauga galbenusurile, coaja rasa si zeama de portocala si esenta de vanilie si se amesteca.Intr-un vas se amesteca faina cu praful de copt si migdalele macinate apoi se inglobeaza in amestecul cu galbenusuri. Intr-un alt vas se bat albusurile spuma cu un praf de sare apoi se inglobeaza in restul ingredientelor.Se inglobeaza si ciresele confiate apoi se imparte aluatul in tava.Se dau briosele la copt 20-30 minute pana cand au crescut si s-au rumenit.
Pentru briosele cu oua, se ung briosele cu glazura obtinuta din zaharul pudra si zeama de lamaie apoi se aseaza deasupra fiecarei briose cate 3 bomboane.
Pentru briosele-pui cu frisca, se bate frisca pana cand se inatreste.Se desprind de pe briose foile in care s-au copt si se intorc invers.Se imbraca briosele in frisca batuta apoi se presara cu nuca de cocos.Pentru cioc, se aseaza o migdala iar din jeleuri/bomboane rosii se pun picioruse.
Pentru briosele-pui cu branza,se prepara pudding-ul cu 250 ml lapte conform instructiunilor de pe ambalaj apoi se lasa sa se raceasca complet. Se bate apoi pudding-ul racit cu branza, zaharul pudra si esenta Finesse Bourbon-Vanilla Aroma. Se desprind de pe briose foile in care s-au copt si se intorc invers.Se imbraca briosele in crema de branza apoi se presara cu nuca de cocos.Pentru cioc, se aseaza o migdala iar din jeleuri/bomboane se pune creasta.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Briose de Paste 24899
retete culinare - Briose de Paste 24900
retete culinare - Briose de Paste 24901
retete culinare - Briose de Paste 24902
retete culinare - Briose de Paste 24903
retete culinare - Briose de Paste 24904
retete culinare - Briose de Paste 24905
retete culinare - Briose de Paste 24906

COMENTARII (4)

ramo_cata 1

06.04.2010, 15:25

f misto

nadina73 1

06.04.2010, 17:05

foarte dragute

Bya Ralu 1

04.05.2013, 00:25

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L