Briose dospite

de Miha in Prajituri, 22 Oct 2009 | 3022 vizualizari

 

Reteta am luat-o de pe blogul Amaliei. Ea le-a denumit "savarine". Eu le-am copt in forme de briose si cum nu prea seamana cu savarinele alea de la cofetarie, le-am zis briose. :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 1 ou
  • 30 ml ulei
  • 20 g zahar
  • 250 g faina
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • 200 ml lapte
  • Pentru sirop:
  • 100 g zahar
  • 200 ml apa
  • esenta de rom
  • Pentru umplutura:
  • 250 ml frisca lichida
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose dospite:

Oul il mixam cu zahar, ulei si un praf de sare. Adaugam drojdia dizolvata in putin lapte caldut. Turnam si restul de lapte si faina,omogenizam.


Lasam aluatul la dospit 20 de minute, dupa care il punem in forme (pana la 3/4 din capacitate) si lasam din nou la dospit 15 minute.


Se coc la foc mediu, in jur de 15-20 minute.


Intre timp preparam siropul:


Zaharul il caramelizam, apoi il "stingem" cu apa rece. Lasam la racit, pana se topeste caramelul, apoi punem si esenta de rom.


Insiropam brisosele. le taiem pe jumatate si le umplem cu muuuulta frisca. :)


Sursa

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Briose dospite 9590
retete culinare - Briose dospite 9591
retete culinare - Briose dospite 9592
retete culinare - Briose dospite 9593

COMENTARII (5)

ala_oancea 1

22.10.2009, 15:59

Si eu una ! Si eu !

ionix 1

22.10.2009, 16:11

pai, vreo 3-4 pt inceput

luminita20_2006 1

23.10.2009, 11:47

nu am facut niciodata briose dospite.....cred ca sunt la fel de bune

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Rosii cherry cu usturoi si busuioc
  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!