Briose parfumate

de mena29 in Prajituri, 28 Iun 2012 | 2544 vizualizari

 

Pentru ca azi am primit usoare mustrari de la Gaby ca nu am mai facut ceva de mancare si pentru ca vreau sa-i demonstrez acestei fete,dragi mie,ca da,se mai intampla si minuni :))),m-am pus pe treaba si am facut cateva dulciuri printre care si aceste delicioase briose parfumate.Fiicei mele ii plac tare mult briosele,dimineata,cu o cana cu lapte.

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 1/2 pahar ulei
  • 1/2 plic praf de copt
  • 200 gr zahar
  • 1 pahar lapte
  • 1 lamaie
  • 1 plic zahar vanilat
  • 330 gr faina alba
  • 1 praf de sare
  • 1/2 kg caise
  • Zahar pudra pentru decor
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose parfumate:

Intr-un castron spargem ouale, adaugam zaharul si vanilia, mixam bine ,adaugam laptele, uleiul, sucul si coaja rasa de lamaie, sarea, faina si praful de copt cernute. Amestecam bine cu mixerul, toate ingredientele si punem compozitia in formele de briose. Umplem formele de 3/4 cu compozitia rezultata iar deasupra punem bucatele de caise. 

Coacem briosele in cuptorul preancalzit la 180 grade C,aproximativ 25 min.

Cand sunt reci le pudram cu zahar.

 

RETETA IN IMAGINI

Briose parfumate-0
Briose parfumate-1
Briose parfumate-2
Briose parfumate-3
Briose parfumate-4
Briose parfumate-5
Briose parfumate-6
Briose parfumate-7
Briose parfumate-8
Briose parfumate-9

COMENTARII (66)

mihaelar63 1

22.12.2012, 01:15

Si mie-mi plac langa lapte

mena29 1

04.04.2013, 21:00

Rux 1

14.05.2013, 23:11

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04