Briose vesele

de susu in Prajituri, 25 Ian 2010 | 6450 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  2 oua,  
  • 200 ml  ulei,  
  • 300 ml iaurt ( lapte batut, sau sana),  
  • 400 g faina,  
  • 1 plic praf de copt,  
  • 200 g zahar,  
  • un varf de cutit sare,  
  • gem ( rahat, sau nuca...orice umplutura)  
  • sucul si coaja de la 1 lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose vesele:

Se amesteca ouale cu zaharul apoi se adauga uleiul cate putin si iaurtul, adaugam sucul si coaja de lamaie apoi se adauga faina si  praful de copt cernute,  si sarea. Formele de briose se ung cu unt sau se imbraca in forma speciala pentru briose si se umplu pe jumatate cu aluat, se pune cate o lingurita de gem (sau alta umplutura:nutella, alone, stafide, rahat, tablete de ciocolata) si se pune restul de aluat deasupra. Daca doriti si briose cu cacao opriti jumatate din compozitie pe care o amestecati cu cacao. Se coc in cuptorul preincalzit, la foc mediu, timp de 25-30 minute, pana se rumenesc. Se lasa la racit in forma 10 minute, apoi se scot. Fiecare le orneaza dupa imaginatie cu bomboane pufarin, ciocolata alba, neagra, stafide, nuca de cocos, zahar pudra amestecat cu zahar vanilat sau nuca faramitata.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose vesele" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

susu 1

25.01.2010, 15:13

Sunt foarte bune tavile acelea de silicon dar eu nu am si ma cam chinui cu cele de pe vremea bunicii.

Teo 1

25.01.2010, 22:56

cata veselie in tava , sunt tare jucause si cred gustoase!

lia maria 1

15.03.2010, 08:48

Foarte dragalase sunt

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chocolate Muffins