Briose zambarete cu visine si stafide

de Constelatialeu in Prajituri, 8 Feb 2013 | 1301 vizualizari

 

Reteta am ''achizitionat-o'' de la Dia.

 

INGREDIENTE

  • 250 g margarina ( era unt in reteta originala)
  • 250 g faina
  • 200 g zahar
  • 4 oua
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 praf de copt
  • coaja de lamaie
  • un praf de sare
  • visine de la congelator
  • stafide
  • ornare
  • serbet de vanilie
  • creioane de ornat de la DR.Oetker
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose zambarete cu visine si stafide:

Untul se amesteca cu zaharul pana devine o spuma, se adauga ouale, unul cate unul, apoi praful de copt, zaharul vanilat, sarea, coaja de lamaie si faina. Se omogenizeaza bine. In forme de silicon se pune cu lingurita jumatate din forma, se pune visina si stafida, apoi se umple forma. Se da la cuptorul preincalzit, la foc moderat.

Se glazureaza cu serbet si se orneaza in functie de inspiratie. Eu le-am facut fete zambitoare pentru ca le servesc niste pici de 9 ani.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Briose zambarete cu visine si stafide 202944
retete culinare - Briose zambarete cu visine si stafide 202945
retete culinare - Briose zambarete cu visine si stafide 202946
retete culinare - Briose zambarete cu visine si stafide 202947
retete culinare - Briose zambarete cu visine si stafide 202948
retete culinare - Briose zambarete cu visine si stafide 202949
retete culinare - Briose zambarete cu visine si stafide 202950

COMENTARII (12)

alilianaa 1

08.02.2013, 17:52

frumusele. Nu sunt de mancat, nu?!

Constelatialeu 1

08.02.2013, 18:07

Liliana.Nu, doar de uitat la ele

Rocsi 1

08.02.2013, 20:58

Yamiii!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!