Brownie Truffles Cake

de Miha in Prajituri, 11 Iun 2011 | 4011 vizualizari

 

O prajitura ce poate fi considerata si inghetata. E un deliciu pentru cei ce apreciaza cu adevarat ciocolata. Si pentru ca azi e ziua Irinei si pentru stiu ca si ea o iubeste la fel de mult ca si mine, i-o dedic cu drag. La multi ani!

 

INGREDIENTE

  • Pentru primul strat:
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 50 g unt
  • 1 lingurita coniac
  • 100 g zahar
  • 1 ou mare
  • Pentru al 2-lea strat:
  • 150 g ciocolata amaruie
  • 150 ml smantana dulce pentru frisca
  • 50 g miez de nuca sfaramat
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 2 oua mari
  • 50 g zahar
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brownie Truffles Cake:

Ciocolata se topeste impreuna cu untul. Se adauga zaharul si coniacul, amestecand bine, pana se topeste zaharul. Se lasa sa se raceasca, apoi se incorporeaza oul si se toarna compozitia in tava (20/30cm) tapetata cu hartie de copt.

Hartia trebuie sa depasesca marginile tavii cu cativa centimetri.

Smantana se infierbanta pe foc, se adauga ciocolata, amestecand pana se topeste, apoi nucile, vanilia si se amesteca bine. Se bat ouale cu zaharul timp de 5-6 minute la viteza mare a mixerului, pana compozitia devine spumoasa. Se incorporeaza cu atentie compozitia de oua in cea de ciocolata.

Se toarna cu atentie compozitia in forma, fara sa se deranjeze primul strat.

Se pune tava in cuptorul incins in prealabil la foc mediu, pentru 35-40 de minute, pana suprafata prajiturii devine lucioasa si cu gaurele.

Dupa ce prajitura este gata, se lasa pana la racirea completa, apoi se baga pentru 2-6 ore (cel mai bine pentru o noapte) la congelator.

Cu ajutorul marginilor hartiei de copt, se scoate prajitura din forma, se rastoarna pe o suprafata dreapta, apoi se portioneaza cu un cutit ascutit in patratele mici.

Se pastreaza la congelator, intr-un vas inchis ermetic.

Sursa

 

RETETA IN IMAGINI

Brownie Truffles Cake-0
Brownie Truffles Cake-1

COMENTARII (22)

Miha 1

12.06.2011, 12:39

Multumesc!

kamy 1

13.06.2011, 19:04

fffffffff buuuuuna

MotanLaOale 1

14.06.2011, 10:37

buna buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04