Brownies cu unt de arahide

de madi_marin in Prajituri, 27 Apr 2014 | 1656 vizualizari

 

Îmi plac foarte mult aceste prăjiturele. Au multă ciocolată şi pot fi combinate cu fructe, nuci, alune sau orice altceva ne e pe plac. De data asta am adăugat unt de arahide cu bucăţele crocante. Combinaţia dulce-sărată e delicioasă!

 

INGREDIENTE

  • Pentru tava 25/35 cm
  • 200 g unt
  • 200 g ciocolată neagră
  • 100 g ciocolată cu lapte
  • 250 g zahăr
  • 6 ouă
  • 150 g făină
  • 1 fiolă esenţă de vanilie
  • 3 linguri unt de arahide
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brownies cu unt de arahide:

Se pun la bain-marie ciocolata şi untul. Se lasă să se topească complet.

Ouăle se mixează cu zahărul şi esenţa de vanilie până se obţine o compoziţie cremoasă.

Peste compoziţia de ouă se toarnă ciocolata topită cu untul şi se mixează în continuare la viteză mică. Se adaugă făina cernută şi se omogenizează bine compoziţia.

Se toarnă totul în tava tapetată cu hârtie de copt.

Deasupra, din loc în loc, se pun cu linguriţa grămăjoare de unt de arahide.

Se dă tava la cuptor la foc potrivit, până face crustă deasupra (25 – 30 de minute). În interior trebuie să rămână uşor umedă.

Se porţionează când s-a răcit complet.

Poftă bună!

 

COMENTARII (45)

Bucataras 1

13.05.2014, 23:18

la multi ani tot ce-ti doresti, Madi!

Xandrinne 1

14.05.2014, 06:00

La multi ani!

madi_marin 1

14.05.2014, 19:12

Va multumesc, dragii mei dragi!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04