Placinta rasucita cu branza

de RuxyRux in Prajituri, 30 Oct 2013 | 19935 vizualizari

 

Arata ca un tort, dar va asigur ca e o placinta delicioasa :)

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 500 gr. faina
  • 100 ml ulei
  • 100 ml lapte caldut
  • 2 oua( la temperatura camerei)
  • 3 linguri iaurt( la temperatura camerei)
  • 1 plic de drojdie uscata
  • 1 lingurita rasa de sare
  • Umplutura:
  • 500 gr branza sarata (mie imi place Hochland de vaca la cutie de metal)
  • 1 cana de zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • coaja de la o portocala razuita
  • 2 oua si 2 galbenusuri
  • Sos:
  • 400 gr iaurt
  • 300 gr smantana
  • 4 oua
  • 1 cana de zahar
  • vanilie
Portii: 14
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta rasucita cu branza:

Aluatul este unul foarte bun si manevrabil.

Se amesteca toate ingredientele pentru aluat si se framanta, rezulta o coca elastica care se va lasa la crescut pana isi va dubla volumul( depinde cat este de cald in bucatarie, poate dura si o ora si jumatate).

Se amesteca ingredientele pentru umplutura si se lasa deoparte.

Cand a crescut aluatul, se ia si se pliaza de trei ori apoi se intinde usor( atat de usor incat eu am intins cu mana foaia ).

Se intinde umplutura peste foaie.

Se pliaza parte peste parte apoi se rasuceste cu grija( se poate sa iasa  putin umplutura dar nu va speriati, sau puteti renunta sa o rasuciti)

Se aseaza in forma( eu am pus-o intr-o forma mare de tort cu inel detasabil pe care am tapetat-o cu ulei si faina).

Se coace pentru 25 de minute( pe programul de o ora de patiserie la 180 de grade).

Intre timp se prepara sosul amestecand iaurtul cu smantana, ouale, zaharul si vanilia.

Dupa cele 25 de minute scoatem placinta si turnam cu grija sosul deasupra.

Mai lasam inca 35 de minute placinta la cuptor.

Dupa ce scoatem placinta o lasam putin sa se raceasca apoi o desprindem usor din forma.

Se poate taia si calda, combinatia e grozava... asa ca placinta e minunata :)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta rasucita cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mușuroi de cârtiță

ieri la 23:40

Creveti cu usturoi reteta rapida si sanatoasa

ieri la 22:46

Reteta delicioasa de Prajitura cu miere si crema de vanilie, gust autentic si textura fina

de Miha 9

ieri la 22:36

Fasole batuta cu ceapa scazuta si usturoi, cea mai buna mancare de post

de laura_n 7

ieri la 17:01

Conopidă cu hummus și avocado, rețeta gustoasă de post

ieri la 14:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Briose cu iaurt si fructe de padure