Bucataras TV: reteta de Risotto cu fructe de mare și Reteta de somon cu scoici și legume

de Bucataras in Somon, 3 Dec 2013 | 1045 vizualizari

 

Chef Roberto pregătește două dintre rețetele clasice ale bucătăriei italiene: risotto cu fructe de mare și o rețetă rapidă de somon cu scoici și legume.

 

INGREDIENTE

  • orez carnaroli, arborio sau vialone nano
  • somon
  • cod
  • fasolari (varietate de scoici)
  • vongole (scoici albe)
  • midii
  • langustină
  • un crevete
  • puțin parmezan
  • ulei de măsline și pătrunjel

Pentru Somon cu scoici si legume:

  • somon
  • scoici
  • dovlecei
  • roșii
  • cimbru
  • usturoi
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bucataras TV: reteta de Risotto cu fructe de mare și Reteta de somon cu scoici și legume:

 Pentru început se deschid scoicile. Vor fi puse în supă care fierbe, astfel încât supa să aibă gust de peste. Este și o metodă de a ne asigura că scoicile nu au nisip în interior, sau că unele dintre ele nu sunt moarte. Scoicile se pun în apă rece și se scot din cochilii. Apoi se pun în supă și vongolele. Ele nu trebuie să fiarbă prea mult. Între timp se pune orazul în tigaie și se încălzește. Când temperatura lui ajunge la 90 de grade, adică se încinge și miroase a alune (cam după 3 minute de stat pe foc, timp în care se amestecă mereu, să nu se prindă), se pune supa peste el. Va fierbe în cam 16 minute. Între timp, peștele se taie bucăți mici. Se taie și crevetele și langusta în bucăți mici. Apoi se pune peștele și fructele de mare într-un bol, se adaugă câteva frunzulițe de pătrunjel deasupra, sare și ulei de măsline. Se amestecă orezul și se tot adaugă câte un polonic de supă, atunci când lichidul scade. Pentru a ști de câtă supă este nevoie, luați în calcul faptul că risotto absoarbe cam de 3 ori cantitatea sa în apă. Adică la 100 grame de orez sunt necesare 300-350 grame de supă. Sarea în general se adaugă mai spre final în risotto, pentru că supa este deja sărată și cu cât fierbe mai mult, cu atât devine mai concentrată. Când se amestecă în orez, aveți grijă să nu lăsți orez prins de lateralele oalei, pentru că el nu va fierbe. Când orezul e aproape gata se pune și peștele care are nevoie de doar 3-4 minute să fiarbă.Totul se amestecă prin zgâlțâirea oalei, nu cu o paletă. Apoi se lasă să se odihnească. Poftă bună!

Cum prepari Reteta de somon cu scoici și legume

Dovleceii se taie ușor pe diagonală în felii foarte subțiri. Roșiile se taie la fel. Se pune puțină sare peste dovlecei. Se fac câteva crestături în pielea somonului, iar în ele se introduc câteva crenguțe de cimbru. Se adaugă ulei de măsline și sare grunjoasă. Tigaia se pune pe foc. Se adaugă ulei, crenguțe de cimbru și un cățel de usturoi. Se pune peștele la prăjit cu pielea în jos. Când este ușor rumenit se întoarce pe partea cealaltă, apoi se adaugă zucchinni, roșiile și scoicile. Se acoperă tigaia. Se verifică peștele după câteva minute, iar dacă este gata se scoate pe o farfurie până când se desfac scoicile. Se pregătesc ierburile aromate pentru decor: pătrunjel, mărar, cimbru - ce vă place. Peștele se pune îapoi în tigaie pentru două minute înainte de a opri focul. Apoi se servește cald, cu un buchețel de ierburi aromate și puțin ulei de măsline. Poftă bună!
 

COMENTARII (8)

MotanLaOale 1

03.12.2013, 19:15

Krystyan Trendy 1

03.12.2013, 19:41

interesante retete

amalia01 1

03.12.2013, 20:31

mie nu imi plac...conservatoare,nah!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D