Medalion de somon la cuptor cu mamaliguta

de Bya Ralu in Somon, 8 Apr 2012 | 9924 vizualizari

 

Nu am mai mancat somon pana acuma,dar este foarte bun,vi-l recomdand cu mare placere

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati somon
  • ulei masline
  • lamaie
  • unt
  • 1 rosie
  • 2 catei usturoi
  • vin rosu
  • 2 linguri bulion
  • condimente peste,rozmarin,patrunjel marunt

Pentru mamaliga

  • apa,sare si malai

Pentru mujdei:

  • 4 catei usturoi,ulei,sare si smantana
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Medalion de somon la cuptor cu mamaliguta:

Pestele se stropeste cu ulei de masline,se condimenteaza pe fiecare parte si se aseaza intr-un castron termorezistent,deasupra punem cate o felie de unt.Separat se face un sos din 2 linguri bulion,vin rosu,apa si condimente|(busuioc,cimbru,boia dulce,piper si peperoncino).Se adauga sosul,se pune o folie de aluminiu si se da la cuptor timp de 20 minute.Cand e gata se stropeste cu lamaie,se pune rosia taiata cubulete,impreuna cu usturoiul taiat marunt peste fiecare bucata de peste,se acopera cu folia de aluminiu si se lasa sa se odihneasca 7 minute.

Intre timp intr-un ceaun punem apa,putina sare,iar cand clocoteste adaugam cate putin din malai,se lasa sa fiarba putin(10min).

Se serveste totul cald cu mujdeiul facut

 

TIPS-URI

1

se serveste cu un pahar de vin alb

RETETA IN IMAGINI

Medalion de somon la cuptor cu mamaliguta-0
Medalion de somon la cuptor cu mamaliguta-1
Medalion de somon la cuptor cu mamaliguta-2

COMENTARII (24)

Bya Ralu 1

16.04.2012, 16:27

multumesc frumos

Micutza Luana 1

15.06.2013, 23:19

Bya Ralu 1

16.06.2013, 01:18

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20