Somon cu garnitura de cartofi dulci si sos suedez

de danakarin in Somon, 15 Noi 2013 | 4417 vizualizari

 

Sosul se cheamă skagenrora, mi se pare imposibil de ținut minte....de aceea l-am numit pur si simplu, suedez.

 

INGREDIENTE

  • 4 Bucăți de file de somon proaspăt
  • 300 g de batante sau cartofi dulci
  • 300 g de cartofi
  • 200 g de smântâna groasă
  • o ceapă mică
  • O lingură de icre din care aveți
  • 100 g de creveți fierți care pot si lipsi
  • o lingurița de mărar tocat
  • sare
  • piper
  • un pic de zahăr
  • 2căței de usturoi
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • o lingurița de rozmarin uscat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon cu garnitura de cartofi dulci si sos suedez:

Sărăm si presărăm cu un pic de zahăr fileurile de peste și le lăsam câteva ore la rece.

Curățăm batatele și  si  le tăiem în cuburi, cartofii ii înjumătățim cu coajă cu tot, si plasăm totul in cuptor cu 2 căței de usturoi mărunțit, rozmarin uscat si 2 linguri de ulei de măsline. .

Taiem ceapa, mărunțim creveții, amestecam cele două componente cu smântâna groasă, adăugam o lingura de icre de conservă, eu am avut icrei de somon care nu sunt exagerat de scumpe, mai adăugăm mărarul si lăsam sosul la rece. 

In după linguri de unt prăjim ușor, câte 3-4 minute pe fiecare parte somonul, în așa fel încât să rămână suculent și lucios în interior. Plasăm pe farfurie, servim cu sos si cartofi. E bun si fără batate.

 

COMENTARII (12)

danakarin

danakarin 1

15.11.2013, 22:16

Multzumesc tuturor!

Valclaudia

Valclaudia 1

24.11.2013, 08:21

Minunat arata mancarica asta in farfurie! La multi ani!

danakarin

danakarin 1

25.11.2013, 09:07

multzumesc din suflet !

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paine cu masline si fulgi de ovaz

de Rocsi 9

Paine cu masline...

ieri la 21:23

Briose din cartofi si branza in crusta de cascaval

de Rux 9

Briose din...

ieri la 19:37

Negresa cu glazura de ciocolata

de Aletta 4

Negresa cu...

ieri la 16:55

Friptura de porc in sos dulce acrisor

de stefy_a 3

Friptura de porc...

ieri la 12:01