Budincă de brânză

de diaconta in Dulciuri, 27 Mar 2013 | 3017 vizualizari

 

O budincă care s-a potrivit perfect pentru o zi de Duminică când nu am vrut ceva sofisticat ori prea dulce.Adică acel dulce „cuminte” care te îmbie la leneveală,mai ales că nu ia prea mult timp nici pregătirea ei

 

INGREDIENTE

  • Pentru budinca:
  • 500 g brânza dulce de vaci
  • 170 g unt
  • 5 oua
  • 6 linguri griş
  • 2 linguri amidon de porumb
  • 170 g zahar
  • ½ plic praf de copt
  • Vanilie
  • Coajă de lamâie
  • Vişine pentru prajituri
  • Pentru glazura:
  • Zahar pudra
  • Zeama de lamâie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budincă de brânză:

Am separat albusurile de galbenusuri.

Untul l-am mixat spuma cu 120 g zahar,am adaugat apoi pe rând galbenusurile,mixând dupa fiecare.

Brânza sfarâmata aromata cu vanilia si coaja de lamâie am adaugat-o în crema de unt.

Apoi am pus în compozitie grişul si amidonul amestecat cu praful de copt.

Albuşurile le-am batut spuma tare cu cele 50 de grame de zahar ramase,apoi le-am încorporatcu o paleta în crema de brânza.

Am pus o parte din compozitie într-o tava de yena de 25x 20 cm.

Am presarat deasupra visinele scurse si apoi cealalta parte de compozitie.

Am pus la cuptor pentru 30 de minute.

Dupa ce s-a racit,am facut o glazura din zahar pudra si zeama de lamâie pe care am pus-o deasupra.Gustul acrisor s-a potrivit foarte bine.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Budincă de brânză 214569
retete culinare - Budincă de brânză 214570
retete culinare - Budincă de brânză 214571
retete culinare - Budincă de brânză 214572
retete culinare - Budincă de brânză 214573
retete culinare - Budincă de brânză 214574
retete culinare - Budincă de brânză 214575
retete culinare - Budincă de brânză 214576
retete culinare - Budincă de brânză 214577
retete culinare - Budincă de brânză 214578

COMENTARII (31)

Bya Ralu 1

29.03.2013, 17:06

ce bun

DIANA B 1

07.04.2013, 10:58

Pai daca-i branza , musai e buna

diaconta 1

07.04.2013, 17:06

Diana,musai musa sa fie buna.In ultima vreme foarte multe preparate le-am facut cu branza.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D