Budinca de clatite cu ciocolata

de Miha in Dulciuri, 30 Mai 2010 | 30223 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 clatite
  • Umplutura clatite:
  • 300 ml lapte
  • 50 g zahar
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingura amidon
  • 3 linguri cacao
  • esenta de rom
  • Budinca:
  • 2 oua
  • 2 linguri zahar
  • 250 ml frisca lichida
  • esenta de vanilie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de clatite cu ciocolata:

Clatitele se prepara dupa reteta preferata. Eu de obicei le prepar dupa aceasta reteta.

Sosul pentru budinca:

Ouale se mixeaza foarte bine cu zahar. Cand si-au dublat volumul, adaugam frisca lichida si omogenizam.

Umplutura clatite:

Laptele il punem la fiert. Galbenusurile le mixam bine cu zahar, pana devin ca o crema. Adaugam amidonul si cacaoa, amestecam usor, sa nu se formeze cocoloase. Cand laptele a dat in clocot , turnam incet peste galbenusuri, mixand incontinuu. Punem din nou in vas si fierbem compozitia pana incepe sa se ingroase. Adaugam  esenta de rom si lasam la racit.

Fiecare clatita se unge cu un strat potrivit de gros de crema. Se ruleaza strans, apoi cu un cutit bine ascutit taiem bucati de inaltimea vasului in care vom prepara budinca.

Ungem bine cu unt un vas termorezistent cu unt si punem bucatile de clatite. Turnam deasupra sosul pentru budinca si dam la cuptor la foc mic, pana se rumeneste usor deasupra.

Se lasa la racit in tava, apoi se portioneaza. Este foarte buna atunci cand este foarte rece, dupa cateva ore de stat la frigider.

 

 

TIPS-URI

1

cacaoa din crema pentru clatite se poate inlocui cu ciocolata de menaj

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Budinca de clatite cu ciocolata 34924
retete culinare - Budinca de clatite cu ciocolata 34925
retete culinare - Budinca de clatite cu ciocolata 34926
retete culinare - Budinca de clatite cu ciocolata 34927

COMENTARII (33)

Miha 1

29.08.2013, 16:27

abstract01 1

29.08.2013, 18:00

Miha 1

29.08.2013, 19:21

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55