Budinca de dovlecei cu porumb

de Bucataras Medi in Aperitive / Garnituri, 7 Aug 2013 | 2675 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 dovlecei potriviti
  • 250 g boabe de porumb din conserva
  • 3 linguri smantana grasa
  • 200 g branza grasa de vaci
  • 200 telemea de oaie
  • marar uscat
  • 5 oua
  • unt pentru uns tava
  • sare
  • piper macinat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de dovlecei cu porumb:

Spalam dovleceii ,ii cutaram de coaja(daca este cazul),ii taiem rondele si ii condimentam cu sare si piper.
Separat ne ocupam de crema de branza..............amestecam branza de vaci cu smantana  si mararul uscat.Batem bine ouale(3) separat si apoi le incorporam in amestecul de mai sus impreuna cu telemeaua rasa .Adaugam si boabele de porumb scurse de apa si condimentam dupa gust cu sare (eu nu am mai adaugat)si piper proaspat macinat.Ungem un vas (eu am folosit unul de yena) cu unt si asezam alternativ randuri cu rondele de dovlecei  si crema de branza.Ultimul strat este de crema de branza.
Batem bine celelalte  oua si le turnam deasupra.
Dam la cuptor pentru circa 45 min.
Lasam sa se racoreasca si apoi taiem(eu am taiat sub forma rotunda) si apoi putem servi.

 

RETETA IN IMAGINI

Budinca de dovlecei cu porumb-0
Budinca de dovlecei cu porumb-1
Budinca de dovlecei cu porumb-2

COMENTARII (21)

FlaviaD

FlaviaD 1

08.08.2013, 14:15

Foarte reusit

Sidy

Sidy 1

13.08.2013, 07:07

Chiar daca nu iti plac dovleceii ....cand ii vezi cum arata acestia ai lui Medi, nu ii poti refuza Fabulosi ! Ti-ai schimbat numele ?

babi5

babi5 1

13.08.2013, 09:01

Buna de tot

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!