Budinca de ficatei cu cascaval

de epurasha2bb in Ficat, 27 Ian 2011 | 2678 vizualizari

 

un aperitiv deosebit de gustos

 

INGREDIENTE

  • 200 g ficatei de pasare
  • 1 ou de gaina proaspat
  • 3 felii de paine inmuiat in putina apa si stoarse
  • 1 ceapa mica
  • 1 ceasca de lapte
  • 100 g cascaval razuit
  • 30 g cascaval ras si 1 lingura pasta de rosii  pt. final
  • sare, piper, boia dulce
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de ficatei cu cascaval:

Se spala si curata ficateii si apoi se lasa in lapte rece la frigider o jumatate de ora minim. Apoi se scot si se scurg, se paseaza si apoi se amesteca cu cascavalul razuit, oul batut, painica inmuita in apa si stoarsa, se da un praf de sare si piper, un praf de boia de ardei dulce.

Se unge cu putin unt sau ulei o tavita mica de silicon(eu am folosit-o pe cea inimioara) si se toarna compozitia.Se baga la cuptorul incins si se lasa sa se inchege putin si atunci adaugam deasupra ceapa tocata marunt si pasta de rosii, iar cascavalul razuit ultima data. Se da din nou la cuptor si se lasa pana se rumeneste bine. Se serveste taiata cuburi.

 

COMENTARII (13)

Rux 1

27.01.2011, 21:24

Ce bunatate Epurasha

mamaieelena 1

27.01.2011, 23:45

deliciosi ficatei

epurasha2bb 1

29.01.2011, 11:02

multumesc fetelor! cominatia cu cascaval o fac tot mai des,le place tuturor!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55