Budinca de gris

de nadina73 in Dulciuri, 20 Sep 2010 | 6327 vizualizari

 

O reteta minunata prealauta de la ala-oancea http://bucataras.ro/retete/2287/budinca-de-gris.html

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 9 linguri zahar
  • 200 g gris
  • 1 litru lapte
  • 2 esente vanilie
  • frisca pt decor-optional
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de gris:

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma.

Se pun 6 linguri de zahar si se mai bate dupa care se pun galbenusurile ,grisul si 1 esenta vanilie. Se amesteca usor cu o paleta.

Se unge o tava cu unt se tapeteaza cu faina si se pune compozitia ,se da la cuptor pentru 30 minute la 150 grade.

Cand blatul e copt se scoate se pune pe un platoru se pune laptele fierbinte amestecat cu 3 linguri de zahar si 1 esenta de vanilie,pana se absoapre tot laptele .

Se lasa la racit dupa care se portioneaza si se orneazacu frisca ,asta  a fost dorinta piticilor in retata nu era cu frisca ci simpla

Multumesc ala_oancea, e super buna budinca

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Budinca de gris 51986
retete culinare - Budinca de gris 51987
retete culinare - Budinca de gris 51988
retete culinare - Budinca de gris 51989
retete culinare - Budinca de gris 51990
retete culinare - Budinca de gris 51991
retete culinare - Budinca de gris 51992
retete culinare - Budinca de gris 51993
retete culinare - Budinca de gris 51995
retete culinare - Budinca de gris 51997
retete culinare - Budinca de gris 51999

COMENTARII (45)

nadina73 1

22.09.2010, 00:17

hai laly ti-am pus portia la rece

Corinuta 1

26.09.2010, 00:24

cred ca-i foarte buna!

Crista_Luca 1

11.12.2010, 10:32

de când nu am ami mâncat grisssss
mi-e dor de copilărie ..........

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21