Budincă de lămâie

de andreeapintea in Dulciuri, 24 Feb 2013 | 1444 vizualizari

 

O budincă delicioasă atât caldă cât şi rece, cu multe arome citrice şi un blat uşor crocant la suprafaţă.

 

INGREDIENTE

  • 50 grame unt
  • coaja rasă de la 2 lămâi şi sucul acestora
  • 115 grame zahăr – de preferat pudră
  • 2 ouă – separate
  • 50 grame făină
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 300 ml lapte
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budincă de lămâie:

Pregătim fie o tavă termorezistă de 1,2 litri, fie 4 forme individuale, pentru cuptor – adică le ungem cu unt, şi preîncălzim cuptorul la 190 de grade. Coaja de lămâie, untul şi zahărul pudră le mixăm foarte bine pentru a obţine o pastă deschisă la culoare. Adăugăm gălbenuşurile şi făina - amestecată cu praful de copt, şi mixăm din nou foarte bine.

Treptat adăugăm zeama de la cele două lămâi şi laptele. În acest moment compoziţia noastră va deveni lichidă şi nu va mai avea consitenţă – dar nu e niciun motiv de îngrijorare. Separat batem albuşurile spumă şi apoi le încorporăm uşor în compoziţia de lapte şi lămâie. Turnăm compoziţia în forme şi aşezăm formele într-o tavă turnând până la jumătatea acestora apă fierbinte. Coacem budinca la 190 de grade pentru 40-45 minute până când prinde o culoare rumenă.

Le servim calde sau reci, după preferinţă şi sezon, fiind delicioase în ambele variante.

 

COMENTARII (10)

Sim0na

Sim0na 1

25.02.2013, 18:03

tare buna o fi fost!

diana_k

diana_k 1

30.01.2014, 08:57

Alexandra Burz

Alexandra Burz 1

04.02.2014, 00:35

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!