Budinca de prajitura cu visine

de ReteteDePoveste in Prajituri, 3 Sep 2013 | 943 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Prajitura cu visine (merge cu orice alta prajitura uitata prin frigider)
  • 500 ml Lapte (sau cat sa acopere prajitura in tava)
  • 200 gr unt
  • 3-4 oua (daca sunt mici, puneti 4)
  • zahar (eu nu am mai pus, pentru ca prajitura deja avea suficient zahar)
  • cateva stafide
  • zahar pudra pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de prajitura cu visine:

Taiati Prajitura cubulete mai micute (2-3 cm), si le puneti intr-o tigaie incapatoare impreuna cu untul (in prealabil topit). Le "prajiti"cateva minute, avand grija sa le intoarceti de pe-o parte pe alta (dar fara sa le sfaramati).

Dupa ce au prins o crusta usor maronie, se opreste focul si se pun cubuletele de prajitura in tava.

Se bat ouale spuma, apoi se toarna laptele, dupa care compozitia se pune in tava peste prajitura (trebuie sa fie cam la acelasi nivel cu prajitura). Se lasa 2-3 minute sa se odihneasca, iar apoi daca vi se pare ca mai trebuie lapte, mai puteti completa, avand grija sa turnati uniform.

Se da la cuptor aprox 30-45 de min. Cuptorul trebuie sa fie incins la aprox 180 de grade.

Dupa ce se scoate la cuptor se pudreaza cu zahar si se poate servi atat calda cat si rece alaturi de un pahar cu lapte cald.

A iesit o minunatie!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Budinca de prajitura cu visine 256837
retete culinare - Budinca de prajitura cu visine 256838

COMENTARII (12)

gaby_gabytza 1

03.09.2013, 18:45

babi5 1

03.09.2013, 18:47

Rocsi 1

03.09.2013, 20:09

Mmm ce-mi place

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21