Budinca de tapioca cu fructe de padure si lime

de anca_rm in Vegan / Raw vegan, 25 Apr 2016 | 3991 vizualizari

 

Tapioca este creată din rădăcinile unui arbust înalt, care creşte în ţările calde. Acesta poartă numele de „manioc” sau „cassava”. Rădăcinile plantei de manioc conţin o treime amidon şi două treimi apă, iar până la a fi pregătită pentru gătit are nevoie de mult timp. Majoritatea tapiocăi din Europa şi Statele Unite ale Americii provine din Java, Brazilia şi Madagascar.
În general tapioca este folosită în budinci, sosuri și creme ca agent de îngroșare
Încă de la început trebuie spus că tapioca are foarte puține vitamine și nu conține proteine. În schimb este o sursă sănătoasă de carbohidrați și nu conține gluten.
Amidonul din tapioca are un nivel scăzut al colesterolului, grăsimilor saturate și al sodiului. O ceașcă de tapioca însumează 544 de calorii și include 1,5 mg omega-3, 3 mg omega-6 și 1g de fibre dietetice. Acidul folic (vitamina B9) este prezent  în cantitate de 6,1 mcg (adică 2% din necesarul zilnic), fierul de 2,4 mg (adică 13% din necesarul zilnic), iar calciul de 30,4 mg (3% din necesarul zilnic). Minerale precum fosforul, potasiul, zincul și magneziul se găsesc și ele în tapioca în cantități variate.
În comerț tapioca se găsește,la noi , cel mai des sub forma de perle  Perluțele de tapioca, cel mai des întâlnite, vor absorbi o cantitate de apă egală cu de două ori volumul lor, devenind tari și umflate.
 
 

 

INGREDIENTE

  • -100 ml perle tapioca
  • -500 ml lapte de cocos(orez,soia, vaca)
  • -1limeta
  • -250 gr fructe de padure (150 gr coacaze negre, 50gr merisoare,50 gr afine)
  • -3 linguri zahar sau indulcitor (eu am folosit Green Sugar)
  • -1/2 pastaie vanilie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de tapioca cu fructe de padure si lime:

Perlele de tapioca le-am spalat in multa apa rece .

Intr-o oala am pus 700 ml apa rece si perlele de tapioca in ea. Am lasat pe foc mic sa fiarba cam 5 minute. Dupa cele 5 minute am strecurat perlele de tapioca si le-am clatit putin sub jet de apa rece.

Perlele de tapioca impreuna cu laptele de cocos, 2 linguri indulcitorul si o jumate de pastaie vanilie le-am pus pe foc , la foc mic, si le-am lasat sa fiarba pana cand s-au ingrosat binisor. Amestecam din cand in cand sa nu se prinda de oala si sa nu se afume. Am razuit coaja de la o lime si am amestecat .

Lasam deoparte si ne ocupam de sosul de fructe.

 

Am folosit fructe congelate . Intr-o cratita am pus fructele congelate ,o lingura de indulcitor si foarte putina apa . Am pus totul pe foc si am amestecat pana cand s-a facut ca si un gem .

Am asezat fructele in pahare iar deasupra budinca de tapioca  si am pus la frigider pana s-a intarit .

Decorati si serviti cu drag .

Pofta buna.

 

 

  

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de tapioca cu fructe de padure si lime" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

alilianaa 1

25.04.2016, 20:15

tare bun!

Rocsi 1

26.04.2016, 10:54

CameliaR 1

12.05.2016, 12:11

Ce as manca si eu putina budincuta!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Legume la gratar