Budinca din cozonac

de raluca95 in Dulciuri, 11 Ian 2015 | 544 vizualizari

 

Dupa sarbatori toti avem acele resturi de cozonac uscate cu care nu stim ce sa facem, in cazul meu am avut chiar un cozonac intreg si citind pe diferite site-uri diverse retete, m-am decis sa fac propria mea budinca :)))

 

INGREDIENTE

  • Felii de cozonac (eu am avut unul intreg)
  • o mana de stafide inmuiate in apa calduta (eu am pus si putin rom pentru a le aromatiza)
  • bucatele de ciocolata (alba, neagra depinde de preferinte, eu am pus din ambele)
  • 750 ml lapte
  • 5 oua
  • jumatate de pahar de zahar (depinde de cat de dulce vreti budinca)
  • coaja de la o portocala
  • un praf de sare
  • putin unt (pentru uns tava)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca din cozonac:

Eu am inceput prin a pune stafidele la inmuiat intr-un pahar cu putina apa calda si esenta de rom ( eu am folosit rom) dupa care am taiat cozonacul felii. Intr-un bol batem ouale cu praful de sare si adaugam zaharul si coaja de portocala, cand compozitia s-a omogenizat am adaugat incet incet laptele la temperatura camerei (sau rece).

Am uns tava cu unt, am asezat feliile de cozonac peste care am preserat stafidele scurse si bucatelele de ciocolata, apoi am varsat deasupra compozitia din lapte si oua si l-am lasat 2 minute cat aceasta sa se aseze bine in tava dupa care l-am dat la cuptor la 180 de grade pana cand suprafata budincii a devenit usor maronie si s-a format o crusta crocanta.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Budinca din cozonac 362125
retete culinare - Budinca din cozonac 362126
retete culinare - Budinca din cozonac 362127
retete culinare - Budinca din cozonac 362128
retete culinare - Budinca din cozonac 362129

COMENTARII (7)

raluca95 1

13.01.2015, 17:07

va multumesc

merisor 1

14.01.2015, 22:05

Tare buna-i budinca ta!
Bine ai venit!

raluca95 1

14.01.2015, 22:35

Multumesc mult! :*

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: