Bulion

de lia maria in Bulion, 18 Oct 2010 | 4064 vizualizari

 

Este o conserva pe care-o pregatesc in fiecare an si pe care-o folosesc la prepararea mancarurilor si bauturilor(ex. Bloody Mary) pe timp de iarna.

 

INGREDIENTE

  • 10kg rosii mari si bine coapte
  • 2 linguri miere de albine
  • 1 lingurita sare
  • Tarhon proaspat
  • Telina tije verzi cu frunze
  • Menta proaspata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bulion:

Spalam bine rosiile, taiem si indepartam partea alba. Bucatile de rosii le punem, pe rand, in storcator. Sucul obtinut il golim intr-o oala mare si-l punem la fiert pe flacara mica,de aragaz. Adaugam mierea si sarea si lasam sa fiarba, amestecand din cand in cand. Dupa aproximativ 2h de fiert, adaugam ierburile aromate, pe care le-am legat ghemotoc cu ata alba de bumbac si mai lasam la fiert, inca 1h. Dupa 3h de fiert, obtinem un bullion concentrat ( va bolborosi ca o mamaliguta pripita), delicios  si aromat. Indepartam ghemotocul de ierburi, si asa fierbinte il turnam in sticlele dinainte pregatite(spalate si uscate). Le capsam si le punem intre paturi pana a doua zi, cand le etichetam si le depozitam pe raft in camara.

Pofta Buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Bulion 56922
retete culinare - Bulion 56923
retete culinare - Bulion 56924
retete culinare - Bulion 56925
retete culinare - Bulion 56926
retete culinare - Bulion 56927
retete culinare - Bulion 56928

COMENTARII (24)

ela 1

19.10.2010, 19:03

ce frumos stau aranjate pe raft si mama mea face in fiecare an,si normal ca imi da si mie ,eu nu trebuie sa fac nimic pt iarna ca ea face de toate

lia maria 1

20.10.2010, 11:05

ela, nici eu nu aveam treaba cu pusul de bulion pana anul trecut, se ocupa mamicuta mea draga, de asta, dar acum nu mai este in putere draga de ea este prea batranica, face 80 de ani in decembrie, asa ca ma ocup eu

SENO 1

24.08.2011, 17:24

nici eu nu pun bulion,de obicei face mama,dar s-a aflat barbatu-meu destept si mi-a cumparata 10 kg de rosii,asa ca vrea nu vreau musai sa fac

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D