Bulz dacic

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 16 Sep 2014 | 3030 vizualizari

 

Am gasit aceasta reteta in revista Practic in bucatarie din cel mai recent numar! Sotul cum a vazut reteta a si zic ca vrea, asa ca, dorintele sunt dorinte si trebuiesc indeplinite! Au ras tot din farfurie si el si mama, iar asta este cea mai mare multumire a mea...

 

INGREDIENTE

  • 5 felii costita afumata, dezosata
  • 3 oua
  • 150 gr cas de oaie
  • 3 oua
  • malai
  • sare
  • apa
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bulz dacic:

Intr-un ceaun, punem niste apa la fiert cu sare si o lingura malai. Cand clocoteste, turnam malai in ploaie, amestecam cu telul, pana obtinem o mamaliga nici prea moale, nici prea tare.

O rasturnam pe un platou si o lasam sa se racoreasca, atat cat sa o suportam in maini.

Costita o taiem feliute si o rumenim intr-o tigaie antiaderenta, fara ulei.

Din oua pregatim niste ochiuri.

Casul il dam pe razatoarea cu ochiuri mari.

Rupem mamaliga in 3, sau puteti face una mai mare sa pregatiti mai mult bulzuri.

Luam prima bucata de mamaliga, o intindem in maini, presaram putin cas ras, cateva feliute de costita si formam o minge, pe care o aplatizam putin. La fel procedam si cu celelalte.

Intr-o tava punem hartie de copt si asezam bulzurile.

Deasupra asezam cate un ochi si mai presaram putin cas.

Introducem tava in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 10-15 minute.

Le scoatem cand sunt gata, lasam 2-3 minute sa se racoreasca si servim.

Poate fi servit simplu sau cu smantana!

 

RETETA IN IMAGINI

Bulz dacic-0
Bulz dacic-1
Bulz dacic-2
Bulz dacic-3
Bulz dacic-4
Bulz dacic-5
Bulz dacic-6
Bulz dacic-7
Bulz dacic-8
Bulz dacic-9

COMENTARII (35)

Rocsi

Rocsi 1

12.10.2014, 18:52

Babi

sebirizescu

sebirizescu 1

02.12.2016, 00:25

Rocsi

Rocsi 1

03.12.2016, 18:30

Sebi

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!