Cake pops cu rom si ciocolata

de T I M E A in Dulciuri, 19 Oct 2013 | 12313 vizualizari

 

Cand am facut tortul sah am mentionat ca am taiat partea de sus la ambele blaturi si le-am pastrat intr-o punga. Si iata ce am facut din ele: bomboane din blat cu aroma de rom imbracate in ciocolata. Cred ca merg perfect mai ales la zile aniversare la copii, dar garantat ca si noua oamenilor astia mai mari, ne plac la fel de mult :)

 

INGREDIENTE

  • 200 gr blat (eu am avut amestecat simplu si cu cacao)
  • 80 ml lapte
  • 1 lingura miere de salcam
  • 1 lingura unt
  • 1/2 sticluta rom
  • Glazura:
  • 100 gr ciocolata fina
  • 1 lingura unt
  • Bete de frigarui
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cake pops cu rom si ciocolata:

Zdrobim blaturile cu mana intr-un bol.

Turnam peste blatul faramitat laptele usor incalzit amestecat cu mierea, amestecam si adaugan apoi untul si esenta de rom.

Omogenizam bine si cu o lingurita luam din cantitate si formam bilute cu mana pe care le asezam pe o farfurie.

Dam la frigider 1-2 ore.

Topim ciocolata maruntita impreuna cu untul, intr-un vas pe baie de aburi.

Scoatem bomboanele din frigider si intepam fiecare cu cate un bat de frigarui (unele bete le-am taiat in jumatate) si trecem apoi fiecare bucata prin ciocolata calda si le asezam pe hartie de copt.

Presaram pe ele bombonele colorate dupa ce s-a scurs un pic surplusul de ciocolata.

Le asezam apoi pe alta foaie de copt  si dam la frigider minim 2 ore pana se intareste ciocolata.

 

TIPS-URI

1

Puteti adauga orice alte arome va plac

2

Daca nu aveti bete de frigarui puteti folosi si scobitori

Daca ti-a placut reteta noastra "Cake pops cu rom si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de capsuni

pe 04.05 la 20:15

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cake Pops - prajiturele cu ciocolata (multa)