Cake pops de Valentine's Day

de Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii in Prajituri, 13 Feb 2013 | 2205 vizualizari

 

Ce spuneti de niste cake pops-uri de Valentine's Day? Nu-i asa ca sunt apetisante? :)

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru aproximativ 40-45 buc:
  • -375 grame faina;
  • - 1/2 lingurita sare;
  • - 1 1/2 lingurita praf de copt;
  • - 3 oua;
  • - 125 grame zahar alb;
  • - 125 grame zahar brun;
  • - 1 pastai vanilie;
  • - 4 linguri cacao;
  • - 200 ml lapte caldut;
  • - 110 grame unt topit;
  • - 3-4 linguri crema de cacao;
  • - 2-3 linguri crema de nuci macadamia;
  • - 2 linguri serbet de zmeura;
  • - 200 grame ciocolata amaruie pentru glazura;
  • - 150 ml frisca lichida de 30% grasime;
  • - betisoare de lemn/ de plastic sau paie;
  • - bomboane de decor.
Portii: 45
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cake pops de Valentine's Day:

Mod de pregatire ~ blat ~:

Procedura pentru prepararea blatului este similara pregatirii brioselor. Se amesteca faina cernuta cu sarea si praful de copt, dupa care se cerne si cacaua. Se bat ouale cu zaharul, apoi cu untul topit, se adauga laptele si vanilia. Se amesteca toate ingredientele pana la omogenizare. Se toarna compozitia intr-o tava dreptunghiulara sau rotunda detasabila, tapetata cu hartie de copt. Se incalzeste cuptorul la 180 de grade si se coace pentru 30 de minute.

Se lasa blatul la racit si apoi se faramiteaza intr-un bol.Se adauga crema de cacao si se amesteca bine cu blenderul pana se incorporeaza bine blatul cu crema.

Pentru varietate eu am folosit trei tipuri de crema: crema de cacao (se poate folosi Nutella sau Finetti sau orice alta crema de cacao). Am vazut la Selgros o gama destul de variata si chiar si la Lidl, apoi crema de nuci macadamia (optional pentru ca eu am cumparat-o de afara, aici nu am vazut, dar puteti inlocui cu untul de arahide sau alte creme de pe piata, de exemplu crema de cacao cu alune). La ultima transa am folosit un serbet bio cu aroma de zmeura. Insa mai potrivite pentru cake pops sunt cremele de cacao pentru a obtine textura care se cere pentru a putea fi modelate mai usor.

Formati bile din compozitie intre palme si le asezati pe o foaie de copt intr-o tava. Dupa ce ati epuizat toata compozitia, lasati la frigider pentru cateva ore.

~ Glazura de ciocolata ~:  

Am folosit 2 tablete de ciocolata a cate 100 grame pe care le-am asezat intr-un bol. Am pus pe foc pentru doua minute frisca lichida pana s-a incalzit putin, dar sa nu fiarba, si am turnat-o in bol peste ciocolata rupta in bucatele. Am lasat pentru 5 minute sa se inmoaie ciocolata in frisca dupa care am amestecat cu spatula pana cand s-a topit ciocolata in totalitate. Se inmoaie varfurile betisoarelor in ciocolata topita si apoi se infig in bilele formate, pe care le-ati si scos din frigider intre timp. Va asigurati ca s-a acoperit toata suprafata bilelor cu ciocolata, scuturati putin pe marginea bolului ca sa se scurga surplusul si presarati cu bomboanele de decor, iar apoi pozitionati betisorul in poliester, lasand spatiu suficient intre bile ca sa evitati atingerea lor. Dupa ce ati finalizat operatiunea, lasati la frigider pentru inca 30 de minute.

Serviti cu dragoste!

 

RETETA IN IMAGINI

Cake pops de Valentine's Day-0
Cake pops de Valentine's Day-1
Cake pops de Valentine's Day-2
Cake pops de Valentine's Day-3
Cake pops de Valentine's Day-4
Cake pops de Valentine's Day-5

COMENTARII (21)

mamaieelena 1

13.02.2013, 23:00

frumusele

Sim0na 1

14.02.2013, 20:48

foarte bine arata!!!

Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii 1

15.02.2013, 09:45

Multumesc Simona

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04