Cakepops

de Meea in Dulciuri, 19 Iul 2016 | 590 vizualizari

 

Întâi de toate trebuie să vă povestesc o întâmplare care doar acum mi se pare amuzantă haha:)). Mi-am propus să fac cakepops, m-am dus la magazin să îmi cumpăr cele necesare. Țin să menționez ca niciodată nu iau ce trebuie din prima...tot îmi zic: ”Nu am nevoie de o listă, știu deja ce îmi trebuie!”Ajung acasă și constat că nu am aia,aia aia etc. Deci mai merg la magazin de cel puțin 3 ori haha :)). Așa s-a întâmplat și în ziua în care am facut cakepops. Și pentru că nu era îndeajuns doar atât, după ce am copt blatul pentru cakepops a trebuit să ies vreo 30 minute până în oraș. Ce se poate întâmpla în 30 de minue? Vin acasă, ma pregătesc de continuat gătitul  și văd tava în care am lăsat blatul, lângă aragaz. Tava este exact unde am lăsat-o, dar blatul mâncat pe mai mult decât jumătate! Așa-i la noi, vrei sa păstrezi ceva bun, pui bilet cu ”NU MÂNCA” și ar fi bine ca ceea ce păstrezi sa dispară imediat altfel biletul nu se citește haha:)). Pe bune că atunci nu mi s-a părut deloc amuzant însă acum da haha:)).

          *Ingredientele de mai jos sunt valabile pentru o cantitate mare de cakepops-uri, eu cu ce a mai rămas am facut doar 4-5.

         


 

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 4 ouă
  • 200g zahăr
  • 100ml lapte
  • 100ml ulei
  • 150g făină
  • 1/2 linguriță praf de copt
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 2-3 linguri de dulceață de căpșuni (aici puteți găsi dulceața mea de capșuni)
  • Ingrediente decor:
  • 200g ciocolată albă
  • 60ml frișcă
  • 50g unt
  • bețe de frigărui
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cakepops:

Pregătim întâi blatul pentru cakepops-uri: mixăm ouăle împreună cu zahărul până acesta s-a topit. Adăugăm laptele și uleiul și continuăm mixarea. Separat, amestecăm făina cu praful de copt și punem amestecul peste ouă. Adăugăm si esența de vanilie.    Într-o tavă, punem hârtie de copt și turnăm blatul pe care îl lăsăm la coptor până trece testul cu scobitoarea.Pentru decor trebuie să topim ciocolata albă împreună cu frișca lichidă și untul. 
Lăsăm amestecul la rece 1-2 ore.
Într-un vas, fărămițăm blatul și îl amestecăm cu 2-3 linguri de dulceață. Amestecul trebuie sa fie ușor de modelat.După ce am amestecat bine, modelăm biluțe din blat. Eu le fac mai mari să putem folosi scuza ”am mâncat doar una”, însă voi le puteti face mai micuțe. Trecem prin ciocolata scoasă din frigider capătul unui băț de frigărui, cam 1 cm, și îl înfigem ușor în mijlocul bilutei.     Ciocolata albă rămasă, o mixăm la viteză maximă pentru aprox. 10 minute. O punem într-un poș si decoram biluțele din blat.


Dăm cakepops-urile la frigider 3-4 ore apoi le împărțim și cu restul!

 

TIPS-URI

1

Reteta si pe blog; http://delightsts.blogspot.ro/2016/07/cakepops_19.html

RETETA IN IMAGINI

Cakepops-0
Cakepops-1
Cakepops-2
Cakepops-3
Cakepops-4
Cakepops-5
Cakepops-6
Cakepops-7
Cakepops-8
Cakepops-9

COMENTARII (15)

Meea

Meea 1

22.07.2016, 18:54

dantes

dantes 1

23.07.2016, 07:41

Interesant!

noiinbucatarie

noiinbucatarie 1

08.08.2016, 16:32

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!